Активността в промишлеността и услугите на Китай се влошава през

...
Активността в промишлеността и услугите на Китай се влошава през
Коментари Харесай

Китайската икономика показва признаци на забавяне

Активността в индустрията и услугите на Китай се утежнява през юли. Това сякаш удостоверява предстоящото от редица наблюдаващи закъснение на втората по мощ стопанска система в света след мощното началото на годината.

Индексът PMI, измерващ интензивността в промишления бранш, се намали през юли до 51,4 пункта от 51,7 пункта през юни, до момента в който междинните прогнози на финансовите пазари бяха за равнище от 51,6 пункта. демонстрират данни на формалната статистика.

Въпреки това малко по-силно от предстоящото намаляване, показателят остава устойчиво над значимото равнище от 50 пункта (водораздел сред експанзията и свиването на бизнес активността) за 12-ти следващ месец.

Забавянето се дължи в най-голяма степен на понижаване на новите поръчки и най-много на тези, идващи от чужбина. Съответният показател на новите промишлени поръчки се намали през юли до 52,8 пункта от 53,1 пункта през юни, до момента в който показателят единствено на експортните поръчки падна до 50,9 от 52,0 пункта месец по-рано. Производственият PMI показател пък се намали до 53,5 пункта от 54,4 пункта, означи китайското статистическо бюро.

Индексът PMI, оценяващ интензивността в областта на услугите в Китай, също бележи известно намаляване през юли до 54,5 пункта от 54,9 пункта през юни, когато доближи най-високо равнище от март насам.

Индексът PMI в строителния бранш обаче набъбна внезапно до 62,5 пункта от 61,4 пункта през юни, отчитайки най-високо равнище от декември 2013-а година насам с помощта на подкрепяните от държавното управление инфраструктурни разноски.

Някои икономисти гледат на слабото намаление на интензивността в промишлената и в областта на услугите през юли като на първи предстоящ сигнал, че стопанската система на Китай се забавя, откакто управляващите в Пекин започнаха да подхващат ограничения, целящи ограничение на бурната агресия на пазара на недвижими парцели и повишаването на корпоративните задължения, написа bnr.bg.

Брутният вътрешен артикул набъбна през първите шест месеца на актуалната година с 6,9% посредством най-много на строителния взрив, надвишавайки по този метод държавните прогнози за закъснение на китайския стопански напредък през цялата 2017-а година до 6,5% от 6,7% през 2016 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР