Активността на китайските капиталови пазари на капитал в континенталната част

...
Активността на китайските капиталови пазари на капитал в континенталната част
Коментари Харесай

Активността на капиталовите пазари в Китай пада до най-ниски нива от няколко десетилетия

Активността на китайските финансови пазари на капитал в континенталната част и отвън него се срина до най-ниски равнища от няколко десетилетия, наблягайки по какъв начин загубата на инерция във втората по величина стопанска система в света е повлияла върху доверието на вложителите.

Китайските компании са набрали едвам 6,4 милиарда $ в континентални първоначални обществени предлагания, следващи и конвертируеми акции до момента тази година – най-ниското равнище в историята, съгласно данните на Dealogic.

Тяхното набиране на средства на офшорни пазари, в това число Хонконг, е 1,6 милиарда $, най-ниското равнище от година досега от 2003 година насам. Изходящите сливания и придобивания в Китай от 2,5 милиарда $ са най-ниската записана сума за същия интервал от 2005 година насам.

На интернационалните пазари на облигации, китайски компании, банки и държавни кредитополучатели са емитирали 26 милиарда $ до момента тази година, малко над миналогодишните 24 милиарда $, само че другояче най-ниското равнище о...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР