Активност на вирусите на практика няма в момента. Най-удачното време

...
Активност на вирусите на практика няма в момента. Най-удачното време
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Най-удачното време за имунизация е от октомври до края на годината


Активност на вирусите на процедура няма сега. Най-удачното време за имунизация е от октомври до края на годината, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия разяснява доцент доктор Ангел Кунчев, Главен държавен здравен контрольор.

Не можем да търсим 100% гаранция, че всеки, който се е имунизирал няма да прекара някаква по-лека форма на болестта, разяснява доктор Кунчев.

Много са ниски процентите в потреблението на противогрипна ваксина - у нас те са сред 3 и 4%, добави експертът.

Той изясни, че бременните дами могат да бъдат имунизирани без риск за здравето им.

Моят съвет е постоянно това решение да се вземе в сходство с наблюдаващия доктор и въпреки всичко, да се заобикаля първия триместър, когато най-активно се образува плодът, добави доктор Кунчев.

Счита се, че няколко месеца след раждането децата имат отбрана, тъй че общоприетата граница е над 6 месеца, изясни доктор Кунчев по отношение на възрастовата граница за имунизация при най-малките. За хората с автоимунни болести е нужно безапелационното мнение на експерт.

По принцип важи обстоятелството, че имунизациите би трябвало да се вършат на фона на положително здраве, разясни здравният контрольор.

Относно епидемията от морбили у нас доктор Кунчев заяви, че към момента има по 3-4 случая седмично, само че след изключителната имунизация броят на заболелите е намалял фрапантно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР