Активно се водят преговори с държавите-членки на ЕС относно по-нататъшните

...
Активно се водят преговори с държавите-членки на ЕС относно по-нататъшните
Коментари Харесай

ЕК води активни преговори със страните от ЕС за сроковете на затваряне на границите

Активно се водят договаряния с държавите-членки на Европейски Съюз по отношение на по-нататъшните периоди за затваряне на границите в подтекста на коронавирусната пандемия. Това заяви ръководителят на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен в изявление за френската радиостанция Юръп 1, представена от ТАСС. Това е първото изявление, което Фон дер Лайен дава на западни медии след експлоадирането на пандемията от ковид.
" В момента организираме съвещания с всички държави-членки за това по какъв начин да продължат дейстията по-нататък, в интервала след Великден “, сподели Фон дер Лайен, отговаряйки на въпроса какво може да каже за затварянето на външните граници на Европейски Съюз за интервала от 30 дни. Тя означи, че „ тази мярка (въведена на 24 март) е била доста добре призната от страните от Европейски Съюз.
" Те схванаха нейната нужда - по-специално тя имаше за цел да попречи на лица от страни, които не са членки на Европейски Съюз, да идват тук за лекуване, тогава, когато системата за здравна помощ в европейските страни към този момент е изцяло пренаселена “, добави Фон дер Лайен, съобщи БГНЕС.
В същото време тя осъди затварянето на вътрешните граници в Европейски Съюз от редица страни. " В самото начало на рецесията редица страни се появиха терзания единствено за личните им проблеми. Разбира се, този метод е нежелателен. Но ние положихме доста старания, с цел да реализираме смяна в този нрав ", сподели ръководителят на Европейската комисия.
" Нека ви напомня, че при започване на епидемията имаше данни за затваряне на граници или възбрана за експорт. Това провокира разнообразни типове нарушавания - по-специално при доставката на здравно съоръжение, което е толкоз належащо в актуалната обстановка. Но ние дружно преодоляхме тези проблеми.
Развихме съдействие и сега сме очевидци на доста прояви на взаимност. По-специално става въпрос за превозването на пациенти до други страни или обезпечаването на здравно съоръжение. Ще спомагаме за взаимни покупки на такова съоръжение. Така че обстановката се усъвършенства, изключително през последните седмици – включително и за разработките на ваксини “, сподели Урсула фон дер Лайен.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 3 април "
" Германия ще одобри към 40 000 сезонни служащи, в това число и от България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР