Активно подготвяме нови бригади и части, които ще се проявят

...
Активно подготвяме нови бригади и части, които ще се проявят
Коментари Харесай

Украйна активно подготвя нови части за фронта, Вагнер се опасяват от възможна контраатака

" Активно приготвяме нови бригади и елементи, които ще се проявят на фронта ", сподели Зеленски в ежедневното си видеообръщение. По думите му фокусът в срещите му с генералния щаб сега е ориентиран напълно върху обезпечаването на всички средства за деокупацията на Украйна.  Вчера западните съдружници се събраха в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия, с цел да обсъдят по-нататъшната помощ за Киев.

" Вагнер " се притесняват от допустима украинска контраофанзива

Министерството на защитата в Москва заяви, че съветските щурмови елементи водят боеве в Западен Бахмут, последната част от обсадения украински град, към момента намираща се под контрола на силите на Киев, съобщи Ройтерс.

Русия бомбардира с дронове Киев и областите Полтава и Виница. Руската авиация е нанесла удар против ураински боен склад в региона на Сергеевка в южната част на Украйна, оповестиха от силите на Москва. Унищожени са към 600 снаряда

А съгласно командването на Киев тази нощ украинската противовъздушна защита е свалила четири от петте дрона-камикадзе " Шахид ", с които Русия е атакувала позиции в югоизточната част на Украйна.

За последното денонощие украинската войска е отблъснала 53 офанзиви на съветските сили в регионите на Бахмут, Авдеевка и Маринка, като са били нанесени 3 ракетни, 30 офанзиви по въздух и 50 обстрела със системи за залпов огън. Най-ожесточени са боевете за основния град Бахмут в Донецка област.

Киев съобщи, че съветските войски са постигнали някои триумфи в яростните сражения за Бахмут, само че добави, че украинските сили владеят ситуацията.

" Решенията се вземат според от военната целенасоченост ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

 

Киев съобщи, че съветските войски са постигнали някои триумфи в яростните сражения за Бахмут, само че добави, че украинските сили владеят ситуацията.

" Решенията се вземат според от военната целенасоченост ", написа в обществената мрежа Телеграм украинският заместник-министър на защитата Анна Маляр.

За щурма на Бахмут Русия в забележителна степен разчита на силите на частната военна компания " Вагнер ", чийто пълководец Евгений Пригожин изрази безпокойствие от допустима украинска контраофанзива.

" Днес убиваме тези, които са подготвени в Украйна, само че тези, идващи от Германия, ще бъдат софтуерно образовани ", сподели той в аудиозапис, публикуван в Телеграм от неговата пресслужба. Очевидно той има поради украинците, които ще бъдат обучавани в Германия на американски танкове " Ейбрамс ", предоставени от Съединени американски щати.

" Западът е дал над 230 танка и 1500 други бронирани машини. Дори единствено това стига за оказване на сериозна опозиция. "

Пригожин планува, че Украйна ще удари, когато земята изсъхне след пролетните дъждове, защото сега калта по украинските полета е доста мъчно проходима за военната техника.

" Те ще атакуван. Те ще дойдат и ще се опитат да ни съборят, а ние би трябвало да се съпротивляваме ", сподели той.

Продължава поддръжката на западните сили за Украйна

Латвия ще даде на Украйна всичките си ракети за противовъздушна защита " Стингър ". Предвидено е и да се ускори образованието на украински военнослужещи на латвийска територия, заяви министерството на защитата на страната.

Португалия ще даде пет аварийно-спасителни медицински бронетранспортьори, заяви министърът на защитата Хелена Карейрас.

А украински танкисти ще стартират да се образоват на американските танкове " Ебрамс " до няколко седмици, разгласи министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин след среща на съдружниците на Украйна в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия.

Испания ще даде на Украйна до дни шест от десетте обещани танка " Леопард 2 ", заяви външният министър Хосе Мануел Албарес, представен от ДПА. " След това ще има втора партида от още четири танка ", сподели Албарес в оповестено през днешния ден изявление за изданията от немската медийна група " Функе ".

Испания разполага с общо 347 танка " Леопард ". От тях 108 са от модела 2А4, а 239 са от по-новия 2А6. От Мадрид не дадоха обещание да дават на Украйна от по-новия модел, който е и по-мощен, тъй като обявиха, че Испания се нуждае от тях за защитата си. Украинските въоръжени сили преди този момент получиха танкове " Леопард 2 " от Германия, Канада и Полша

Още 80 немски танка " Леопард " ще бъдат доставени в Украйна от средата на годината , а за поддръжката им съдружниците се схванаха през днешния ден да финансират индустриален хъб в Полша на стойност до 200 милиона евро годишно.

Исканията на Киев за съвременни изтребители, както и за скорошно приемане в НАТО обаче бяха още веднъж отклонени. Генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг уточни, че Киев към този момент разполага с противовъздушни системи " Пейтриът ", доставени от Съединените щати и Германия.

Унгарският министър председател Виктор Орбан опроверга Столтенберг, а в Кремъл представителят Дмитрий Песков съобщи, че стремежът на НАТО да " погълне " Украйна оправдава съветското нахлуване над страната:

" Очевидно НАТО продължава да работи по линията на усвояване и придърпване на Украйна в алианса. Президентът Владимир Путин също уточни тази евентуална опасност доста преди началото на специфичната военна интервенция ".

Дипломати, представени от Франс прес, настояват, че европейски страни упрекват Франция, че блокира съглашението за произвеждане и доставка на снаряди за украинската артилерия. Според обявата Париж упорства плануваните 1 милиард евро да бъдат вложени единствено във военни заводи в Европа, макар подозренията, че имат потенциала да произведат бързо нужното количество муниции, като по този метод слага ползите на френските оръжейници над потребностите на украинската войска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР