Активният въглен завладя света на красотата, като стана истински хит

...
Активният въглен завладя света на красотата, като стана истински хит
Коментари Харесай

Какво представляват капсулите активен въглен и полезни ли са наистина?

Активният въглен завладя света на хубостта, като стана същински шлагер в маските за лице, пастите за зъби и другите типове грижа за хубостта. Компаниите, произвеждащи артикули за хубост, оповестиха, че интензивният въглен почиства и освежава кожата. Активният въглен завладя и обществените мрежи.

И по този начин, всички знаем, че можем да използваме деен въглен, с цел да се отървем от мръсотиите външно. Но в този момент се появиха хапчета, капсули и прахчета, които могат да почистят вътрешностите ни.

Активният въглен може да се приема на капсули заран, сходно на витамините, както и могат да се добави, под формата на прахуляк, в кафе, чай, пица, понички и други храни. Така че, в случай че храната ви е черна на цвят, не се учудвайте, интензивният въглен е отговорен.

И като имаме поради деен въглен, не си представяйте въглените от печката или барбекюто. Активният въглен се преработва на доста по-високи температури от елементарния въглен.

Този развой дава на дейния въглен пореста повърхнина, която работи като магнит. Той притегля всичко, което види по пътя си. И защото не се всмуква от организа, вие просто го изхвърляте, откакто си е приключил работата.

Храненето с деен въглен не е въобще нов способ. Активният въглен се употребява в незабавните отделения, за лекуване на някои орални натравяния, като усвояване на развалена храна, усвояване на рискови субстанции и други. Активният въглен се употребява с тази цел, заради обстоятелството, че всмуква токсините и не се всмуква от кръвта и стомашно-чревния тракт.

И защото е потвърдено, че интензивният въглен може да всмуква рисковите и нездравословни субстанции, медицинските експерти считат, че би трябвало да се приема постоянно, като метод за пречистване на тялото.

Хората настояват, че интензивният въглен е доста сполучлив и при махмурлук.

Тъй интензивният въглен не се употребява рутинно, няма действителни научни доказателства за детоксикиращото му деяние. Някои учени настояват, че тялото ни има функционалността да се детоксикира единствено. Нашите бъбреци и черен дроб са естествените филтри на тялото.

Друга доктрина е, че интензивният въглен може да всмуква както нездравословните субстанции, по този начин и потребните и да попречи на организма да всмуква потребните хранителни субстанции от храната.

Ако приемете хапче деен въглен един път, два пъти или 10 пъти, това няма да бъде проблем. Но в случай че прекалявате и приемате деен въглен прекомерно постоянно, може да има и отрицателни последици, като дефицит на витамини.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР