Активните усилия на Китай да насърчи съобразеното с екологичните стандарти

...
Активните усилия на Китай да насърчи съобразеното с екологичните стандарти
Коментари Харесай

Китай продължава да инвестира активно в зелена енергия

Активните старания на Китай да насърчи съобразеното с екологичните стандарти и ценене на околната среда икономическо развиване, бяха високо оценени на лятното издание на Давоския стопански конгрес, чийто хазаин е град Тиендзин, предава bulgarian.cri.cn.

Според прогнози пикът на въглеродните излъчвания в Китай може да бъде доближат през 2022 година, осем години по-рано от уговорката, който страната пое в Парижкото съглашение. Пекин даде обещание също за понижи въглеродните излъчвания на единица Брутният вътрешен продукт с 60-65% до 2030 година, вземайки за база 2005 година

През последните пет години производството на въглища е било кратко с 800 милиона тона, с което потреблението на този максимален замърсител на въздуха е спаднало с 8,1%. Това е довело до очевидно възстановяване качеството на въздуха, изключително в огромните градове и индустриалните региони.

В същото време, единствено за 2017 година вложенията в чиста сила са били 132,6 милиарда $ или 40% от международните. До 2020 година страната възнамерява да вложи общо към 370 милиарда $ във възобновима сила.

Инсталираните мощности, генериращи слънчева сила имат потенциал от близо 30 милиона киловата, а упованията са до 2020 той да надвиши 160 милиона киловата и да обезпечава съвсем 10% от общото ползване на електрическа енергия в страната.

Китай се подрежда също по този начин на трето място в света по конфигурирани вятърни турбини, след Англия и Германия.

За трета поредна година Китай остава и най-бързо развиващият се и динамичен пазар за коли с нови сили. Само за 2017 година в страната са продадени 777 000 такива коли. Има построена мрежа от 275 000 колонки за зареждане на електрически автомобили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР