Активните случай на заразени с в са около 100 колеги,

...
Активните случай на заразени с в са около 100 колеги,
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Няма да пренебрегнем никой, заради лечението на болните медици в Пирогов

" Активните случай на инфектирани с в са към 100 сътрудници, множеството от тях са в положително общо положение и го карат леко. Но има към 25, които са в приблизително тежко положение. Някои от тях са в Пирогов, други – не. С тях водим ежедневни телефонни диалози и при най-малката потребност им е казано, че незабавно могат да дойдат в болничното заведение . Отделили сме един цялостен етаж – 30 кревати – единствено за лекуване с личния състав. Той няма нищо общо с тези 10%,които са за останалите заболели. Не желая някой да каже, че поради нашите хора, няма да лекуваме останалите. В момента на лекуване в Пирогов са 90 пациента плюс 5 на интензивна терапия, на реанимация. Отделението е цялостно, само че то е цялостно динамично. Всеки ден се изписват. Вчера сме изписали 17 пациента. Тази заран справката беше за 14 признати, т.е. непрекъснато въртим потока от пациенти – изписваме, одобряваме. " Това сподели пред Българска национална телевизия проф. Асен Балтов, шеф на Пирогов.
Всички, които са потърсили помощ в Пирогов, когато имаме свободни кревати ги одобряваме , когато нямаме – ги препращаме към Координационния център в Инфекциозна болница, от където пациента се насочва, изясни той.
 Критични дни за Пирогов: 60 пациенти с COVID-19, инфектирани в болничното заведение Критични дни за Пирогов: 60 пациенти с COVID-19, инфектирани в болничното заведение
За двете последни денонощия общо броят на инфектираните с ковид сътрудници и личен състав в Пирогов е 61. Имаме и 60 пациенти, които, за съж...
Проблемът е, че хората не разбаха, че ние изнемогваме. Мога да ви дам числа от през вчерашния ден – През Пирогов за 24 часа минаха към 70 души с потвърдена коронавирусна зараза. От тях на 26 индивида е изработен скенер, всички останали са били минали през триаж, направени са им кръвни проучвания, фотоси и е дадена рецепта със съответната терапия за у дома, която да може да бъде изпълнена. Медицинският личен състав на промяна е бил повече от 200 индивида, не приказвам за тези в отделенията и клиниките, които лекуват болните с COVID-19. Говоря за тези, които циркулират в Спешното поделение на Пирогов и се занимават с тези пациенти, така наречен триаж. И от триажа по-късно съответните нужни проучвания.
Търсим доброволци, само че за Пирогов доброволците няма да са в коронавирус зоните, а имаме едни 20 дезинфектори – младежи, които всеки ден извършват тази функционалност и минават по 4 пъти дневно през цялата болница. А един от самото начало седи в триажната зала. Така ще имаме опция да ги сложим тук-там, където няма да са толкоз изложени на риск от ковид.
Противопоставянето сега сред политици и жители води до увеличение на болните в лечебните заведения стана още ясно от думите на професора . Това е и апелът ни – да преборим дружно инфекцията и да съблюдаваме ограниченията. " Аз не считам, че са ненавременни ограниченията – всички знаем доста повече за нея и сме готови. Виждате, че даже и частните лечебни заведения стартират да се включват, макар че признават, че до момента не са го правили. Факт е нуждата легловия фонд от 10% на лечебните заведения да бъде заделен за инфекцията, тъй като нейното разпространяване не стопира. ", сподели още Балтов.
Смятам, че би трябвало доста повече да се тества и бързите антигенни проби ще създадат тъкмо това . И по тази причина желаеме да ги разпространяваме и да бъдат взети във всички лечебни заведения. Той дава една доста добра картина и разрешава да създадем триажа на пациента в границите на 15 -20 минути. След което да вземем вярното екипиране на сътрудниците и вярното отношение към лекуването му. Докато останалите PCR проби ще бъдат второ равнище.
 Директорът на Пирогов възропта, че не всички лечебни заведения се включват в битката с ковид Директорът на " Пирогов " възропта, че не всички лечебни заведения се включват в битката с ковид
Трябва да сме подготвени всички лечебни заведения солидарно да одобряват пациенти с COVID-19. За това предизвести шефът на " Пирогов " проф. Асен Бал...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР