Активните шофьори в България са над 2,4 млн. души и

...
Активните шофьори в България са над 2,4 млн. души и
Коментари Харесай

В България над 2,4 млн. души са активни шофьори

Активните водачи в България са над 2,4 млн. души и са на възраст сред 18 и 75 години. Това сподели ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата” Малина Крумова по време на формалното показване на тазгодишното издание на самодейността Индекс за безвредно шофиране, представена от Българска телеграфна агенция.

Според данните на показателя за 2018 година, 95 на 100 от всички ПТП-та в България са настъпили в резултат на човешка неточност.
Българският водач: Смята се за съвършен, само че помни единствено най-големите си неточности Караме бързо, нападателно и без доста да се оглеждаме
„ Какво стои зад грешките на водача – каква е неговата подготовка, внимание и дали не е бил изтощен, само че също по този начин да отчетем и проучваме и външни фактори – дали заобикалящата среда е била ясна и разбираема, какво е било положението на транспортното средство, даже каква била метеорологичната обстановка”, споделя Крумова.

Анкетираните водачи са безапелационни, че карат безвредно.

Въпреки това, трите съществени неточности, които са присъщи за българските водачи на коли са нападателно шофиране, ниска централизация и занемаряване на рестриктивните мерки за скорост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР