Активни граждани се свързаха с нашата редакция, за да подадат

...
Активни граждани се свързаха с нашата редакция, за да подадат
Коментари Харесай

Строим в квартал Бъкстон, но законно ли?

Активни жители се свързаха с нашата редакция, с цел да подадат сигнал за непозволено издадено позволение за градеж в столичния квартал Бъкстон. Става въпрос за аграрен парцел на ул. „ Пелистер “ 8, където се планува построяването на многофамилна жилищна постройка с под земята гараж. Разрешителното за градеж е на името на Мария Иванова, Иван Иванов и Лиляна Желязкова. Наша инспекция откри, че Мария Иванова е била зам.-кмет на регион „ Витоша “ за интервала 2004-2007 година. За същия парцел има правосъдно решение от 2013 година за срутване на противозаконна сграда.
" Как един парцел, който следва да се застрои по калкана, влиза в дълбочина 30 метра, при изискване, че лицето на парцела е 16 метра и 20 см. и на практика са нарушени допустимите отстояния, по отношение на страничната регулационна линия, по този начин нар. 1/3 от височината на парцела и за всяко нарастване над 16 метра дълбочина, следва да се приложи 30% прибиране на постройката във вътрешността, което не се е случило. Как е позволено да се затрои калкан с по този начин наречениете ушички, които са балкони, които ще закрият на практика слънчевата светлина на нашата постройка, която е в режим на етажна благосъстоятелност. " Това съобщи юристът Любомир Владикин пред нашата камера.
Недоволните съседи са подали към този момент няколко тъжби до Дирекция за народен строителен надзор, кмета на регион Витоша, Административния съд и основния проектант на Столична община. Тяхното искане е за неотложно прекъсване на градежа.
" В момента има съществено презастрояване и работата на основния проектант е да реши дали да даде оптималните правила за строителство, съобразявайки се с това, което съществува. По общия организационен проект е планувано 50% компактност за застрояване и озеленяване 50%. Незнайно за какво основният проектант е дал оптималната активност за застрояване при изискване, че е дал единствено 35% озеленяване. И на практика София единствено се застроява, не се посаждат дървета, които са белите дробове на един град и концепцията да се вършат здания с хитринки, които опонират на закона, ми се коства неправилна. " Уверен е по въпроса Владикин.
От регион „ Витоша “ обаче са безапелационни, че проблем с разрешителното за градеж няма.
" Абсолютно безупречен план съгласно строителната документи, капиталовия план и съпътстващите документи, които са нужни за издаване на строително позволение. Смея да настоявам, че е един първокласен план по отношение на направата. Инвестиционният план е доказателство, че всички индикатори са спазени, тъй че в случай че постройката бъде изпълнена в сходство с утвърдените строителни бумаги, то ще бъдат спазени всички индикатори на всички нормативни условия. Всички дистанции, в сходство със закона, са спазени. Оттам нататък са недостатъци в закона. Аз също настоявам, че законът не дава отговор на актуалните условия и условия, и публичния интерес. Но планът е утвърден на основа на сложен отчет. Напълно легален е, просто регулациите са такива. Харесват ли ни или не ни харесват. Знаете по какъв начин се трансформират регулациите посредством съответните органи – парламент, общински съвет и по този начин нататък. " Това съобщи основният проектант на регион „ Витоша “ Мирослав Русев в отговор на нашите въпроси.
Какво ще открият повторните инспекции и ще бъде ли спрян градежът в Бъкстон следва да разберем.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР