Активната гимнастика ще помогне на вашето мъниче да расте и

...
Активната гимнастика ще помогне на вашето мъниче да расте и
Коментари Харесай

Защо активната гимнастика е толкова важна за бебето

Активната гимнастика ще помогне на вашето мъниче да пораства и да се развива пълноценно.

Какво съставлява дейната гимнастика?

Активната гимнастика за бебета е мека постеля, нормално с дъги от двете страни, от които могат да висят забавни, цветни играчки. Някои модели имат допълнения, като светлини, огледала, мелодии, възглавници за корема, като по този метод ангажират бебето Ви с разнообразни действия.

Ето и какви са преимуществата от потреблението на дейна гимнастика за най-малките членове на Вашето семейство:

Активната гимнастика усъвършенства координацията на ръцете и очите, както и двигателните умения

През първата година от живота на вашето бебче, то ще придобие доста нови умения, а вие можете да му помогнете, като му предоставите забавни способи да насърчите развиването му. Активната гимнастика ще подтиква развиването на мъничето.

Постелките за игра, направени особено за най-малките, оферират доста интензивности и забавни действия, които ще привлекат вниманието на вашето бебенце.

Има модели, които имат дребни висящи играчка, които детенцето ще се учи да хваща: дрънкалки, плюшени играчки, подобаващи за възрастта на мъничето, гризалки за зъби.

Вашето бебе лека-полека ще стартира да доближава, хваща предмети, да се обръща върху постелката, като по този метод ще развие своята съгласуваност и двигателни умения.



Стимулира сетивата на бебето

Повечето дейни гимнастики са доста цветни и шарени, с цел да привлекат вниманието на бебенцето. По този метод се подтиква зрителното развиване.

Бебето ви ще усъвършенства и слуховите си умения, до момента в който слуша звуците на дрънкалките или при притискане, ритване или дърпане на другите играчки и аксесоари. Активните гимнастики обезпечават сензорна стимулация с разнообразни текстури, които се усещат неповторими и са доста забавни за дребните ръчички.

Осигурява забавно развлечение в ежедневната рутина

През първите седмици вкъщи бебето ви не правеше нищо друго с изключение на да яде и да спинка, нали? Но скоро то ще изисква доста повече от това – ще има потребност от развлечение и от действия, които ще развиват разнообразни негови умения.

Активната гимнастика е вълнуваща и доста занимателна, и разрешава на вашето бебе да усъвършенства областите на развиване по време на игра, което е основна част от всекидневието му.

Също по този начин дава опция на родителите да поддържат връзка със своите деца. Може да играете дружно с тях, да им посочвате разнообразни предмети и играчки, като по този метод ще засилите връзката и връзката сред родител и дете.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР