Активната фаза на най-голямото учение на НАТО Единен тризъбец в

...
Активната фаза на най-голямото учение на НАТО Единен тризъбец в
Коментари Харесай

Приключва активната фаза на най-голямото учение на НАТО в Норвегия

Активната фаза на най-голямото обучение на НАТО " Единен тризъбец " в Норвегия завършва. За две седмици 50 хиляди бойци от 31 страни отиграваха сюжети за отбрана на държава-членка, нападната от вражеска мощ. Най-мащабните военни игри в историята на Алианса се организират на няколкостотин километра от границата на Норвегия с Русия.

Денят в горите над северния норвежки град Алвдал стартира безшумно. Всяка неделя норвежката войска дава на бойците по един час за молитва. Минути по-късно норвежка танкова и лека пехотна бригада стартира значимо обучение.

Днешното упражнение е доста просто: норвежците, които доскоро се отбраняваха, от през днешния ден водят нахлуване против зложелател, който се укрива в горите и се пробват да пробият позициите му.
полк. Елвин Ребуг, пълководец на 9-и танков батальон, Въоръжени сили на Норвегия: Целта на това обучение е при възможна обща опасност силите на НАТО, които са от разнообразни страни с разнообразни системи въоръжение, да се сработят като един - от най-високо до най-ниско равнище.
След малко разузнаване врагът е открит. Норвежките сили употребяват лека пехота.

Това е машината СиВи-90. Това е една от главните бойни машини на пехотата в Норвегия.
Хенрик Липърт, 9-и танков батальон, Въоръжени сили на Норвегия: Противниците ни се укриваха в хората, въоръжени с ракетни противотанкови гранатомети, които са опасност за бронираните машини. Затова трябваше да го отстраняваме бързо.
Войниците, половината от които са наборници, спят върху мотора на танковете и бронираните машини, с цел да оцелеят в минусовите температури.
лейт. Глен Якобсен, Въоръжени сили на Норвегия: Задната част на танка е задоволително огромна, тъй че екипажът да може да спи. Двигателят топли бойците през нощта, даже при минусови температури. редови войник Андрю Йохансен, Въоръжени сили на Норвегия: Камуфлажът над нас ни пази от дъжд и сняг, а моторът ни топли. Така че това е най-хубавото място за спане.
На 100 километра от норвежците елитната италианската парашутна бригада " Фолгор " би трябвало да направи пробив.

Четири взвода италиански парашутисти търсят врага от Канада, който се намира в горите над град Тинсет. Ако съумеят да го обезвредят, ще разрешат на моторизирана колона зад нас бронирани машини да мине по стратегически значим път.
полк. Джузепе Скудери, 173-и парашутен полк, Парашутна бригада " Фолгор ", Италия: Всъщност ние към този момент знаем къде са канадците, тъй като нощес два наши разследващи отряда ги откриха. Сега те отстъпват, а ние ги преследваме.
Военните игри в границите на " Единен тризъбец " са може би най-екстремните в историята на Алианса: в недопечен климат, с хиляди бойци и бронирана техника и комплициран сюжет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР