Активизирането на европейските лидери около въпроса за присъединяването на Киев

...
Активизирането на европейските лидери около въпроса за присъединяването на Киев
Коментари Харесай

Лавров нарече игра реториката на европейските лидери за членството на Украйна в ЕС

Активизирането на европейските водачи към въпроса за присъединението на Киев към Европейски Съюз " е игра ", съобщи съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Това е декларирано главно от председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Готвят някакви рекомендации, дават насоки, само че сами признават, че Украйна не е изпълнила забележителна част от критериите. Киев декларира чрез министъра на външните работи Дмитро Кулеба – " защо са им тези критерии, би трябвало да ни одобряват без условия ". Възприемам всичко това с огромна компликация. Струва ми се, че това е игра, продължение на линията, която Европейски Съюз следва след изгубването на Съветския съюз ", сподели Лавров в отговор на журналистически въпрос.

Според министъра при разпадането на Съюз на съветските социалистически републики „ всички критерии също са били загърбени “. " Чисто политическата целенасоченост беше в основата на взетите решения за присъединението на балтийските страни към Европейския съюз. Те също нямат подозрения. Условията не бяха изцяло изпълнени, само че политическата целенасоченост надви. Няма да се изненадам от нищо ", добави първият съветски посланик.

Лавров обърна внимание и на обстоятелството, че когато в Украйна беше признато „ антинационалното малцинствено законодателство “, в Европейския съюз настана същински звук. „ Украйна се поправи и сподели, че това не се отнася за езиците на съюза. Преценете сами. След това разговаряхме с унгарци и други членове на Европейски Съюз, чиито сънародници живеят в Украйна, и изразихме вяра, че те ще се борят за освобождението освен на техните култури, само че и за отбрана на всички правила на интернационалното право във връзка с националните малцинства. Това още не го виждаме. Ще забележим ", приключи Лавров.

Инфо: Българска телеграфна агенция, ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР