Активизиране на двустранните отношения между България и Саудитска Арабия, констатираха

...
Активизиране на двустранните отношения между България и Саудитска Арабия, констатираха
Коментари Харесай

Предлагаме на Саудитска Арабия да инвестира в индустриалните ни зони

Активизиране на двустранните връзки сред България и Саудитска Арабия, установяваха на среща в София министър-председателят Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр. Отбелязано беше, че усилването на икономическия и политически разговор сред двете страни е почнало след диалозите на най-високо ниво в края на предходната година при визитата в Риад на делегация, водена от българския министър председател.

Бойко Борисов приветства интереса на саудитската страна за развиване на връзките, блестящо изразен посредством наситената стратегия на визити на саудитски министри и публични лица в България. Премиерът уточни, че страната ни към този момент е предала на институциите в Риад информация и данни за българската стопанска система и капиталовата среда, както и оферти за капиталови планове. Според него с капацитет за двустранното съдействие са селскостопанският бранш, бизнес парковете, индустриалните зони, развиването на инфраструктурата, туризмът, превозът.

Премиерът изрази очакване да бъдат реализирани съответни договорености при бъдещото посещаване на принц Мохамед Бин Салман Бин Абдулазиз Ал-Сауд, по чиято подготовка двете страни работят интензивно.

Борисов и министър Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр обмениха отзиви и по интернационалните въпроси, свързани с битката с тероризма, сигурността и миграцията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР