Активизиране на двустранните отношения между България и Саудитска Арабия констатираха

...
Активизиране на двустранните отношения между България и Саудитска Арабия констатираха
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти

Активизиране на двустранните връзки сред България и Саудитска Арабия установяваха на среща в София министър-председателят Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр, осведоми пресслужбата на Министерски съвет. Отбелязано беше, че усилването на икономическия и политически разговор сред двете страни е почнало след диалозите на най-високо ниво в края на предходната година при визитата в Риад на делегация, водена от българския министър председател.
 20180221_zaharieva_saudiarabia3  20180221_zaharieva_saudiarabia2  20180221_pm_saudiarabia-6  20180221_pm_saudiarabia-5  20180221_pm_saudiarabia-4  20180221_pm_saudiarabia-3  20180221_pm_saudiarabia-2  20180221_pm_saudiarabia-1
Бойко Борисов приветства интереса на саудитската страна за развиване на връзките, блестящо изразен посредством наситената стратегия на визити на саудитски министри и публични лица в България. Премиерът уточни, че страната ни към този момент е предала на институциите в Риад информация и данни за българската стопанска система и капиталовата среда, както и оферти за капиталови планове. Според него с капацитет за двустранното съдействие са селскостопанският бранш, бизнес парковете, индустриалните зони, развиването на инфраструктурата, туризмът, превозът. Министър-председателят изрази очакване да бъдат реализирани съответни договорености при бъдещото посещаване на Н. Кр. Височество принц Мохамед Бин Салман Бин Абдулазиз Ал-Сауд, по чиято подготовка двете страни работят интензивно.

Премиерът Борисов и министър Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр обмениха отзиви и по интернационалните въпроси, свързани с битката с тероризма, сигурността и миграцията.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР