Активизира се срутището на пътя към Рилския манастир Движението по

...
Активизира се срутището на пътя към Рилския манастир Движението по
Коментари Харесай

Отново скали и дървета препречиха пътя за Рилския манастир, движението вече е възстановено

Активизира се срутището на пътя към Рилския манастир Движението по пътя Кочериново- Рила- Рилски манастир е възобновено, откакто тази нощ, към 04, 30 ч. още веднъж на пътя паднаха земна маса, скали и дървета. Няма потърпевши хора или МПС при случая. Шофьорите да се движат с нараснало внимание при 27-ми км на път III-107 Пастра - Рилски манастир, осведомят от АПИ.
 
Пътят е разчистен е отворен за придвижване, като в сектора на свлачището придвижването се реализира в една лента. За задачата има сложени пътни знаци, при съгласуваност с Пътна полиция се включва и светофарната уредба, която е инсталирана на проблематичния сектор от пътя. През почивните дни ще има и сигналисти, научи Дарик от Областно пътно ръководство в Кюстендил.
 
Причина за свличането на земни маси са падналите значителни дъждове в региона на светата обител през последните дни.
 
Аварийно- възстановителните работи по укрепването на скатовете в 250-метровия сектор, при 27-ми километър на третокласния път III-107 Кочериново - Рила - Рилски манастир, започнаха на 23 април. Предвидените строителни работи ще се правят единствено в делничните дни, от понеделник до 13 ч. в петък. В събота и неделя, както и на публични празници, няма да се правят строителни действия.
Необходимо е водачите да карат деликатно и да съблюдават поставената сигнализация и ограничаването на скоростта от 40 км/ч.-->
 
Предвидените действия включват обрушване на скатовете и монтаж на високоякостна защитна система. Срокът за привършване на укрепителните работи е до началото на юни т. година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР