Активите на германския химически концерн Lanxess в Липецка област в

...
Активите на германския химически концерн Lanxess в Липецка област в
Коментари Харесай

Един от най-големите в света химически концерни си тръгна от Русия

Активите на немския химически тръст Lanxess в Липецка област в Русия бяха трансферирани на съветския предприемач Владимир Якушин, заяви Интерфакс.

Германският тръст Lanxess е един от най-големите производители в света на специфична химическа продукция. Концернът пусна в употреба цех през 2013 година в така наречен в специфичната икономическа зона Липецк. Инвестициите в основаването на произвеждане надвишиха 200 милиона $.

Заводът в Русия създава полимерно свързани добавки под марката Rhenogran за каучуци, употребявани в автомобилната индустрия и производството на гуми.

По данни на Единния държавен указател на юридическите лица в Русия, към 30 май 2023 година, 99,9% от уставния капитал на сдружението " Ланкесс Липецк ", което до неотдавна се контролираше от немския тръст Lanxess, принадлежи на ръководещото сдружение " Ланкесс ", а 0,01% - на съучредителя " Нортекс ".

В ръководещото сдружение " Ланкесс ", което също до неотдавна беше под контрола на немския тръст, беше направена промяна на притежателя и на ръководителя. Според Единния държавен указател на юридическите лица, към 31 май, 100% от уставния капитал на компанията принадлежи на " Нортекс ", чийто притежател е Якушин. Той също по този начин става общоприет шеф на " Ланкесс ", заменяйки на този пост Константин Смирнов.

От " Нортекс " прибавят, че компанията е най-големият дистрибутор на химически първични материали и строителни системи в Русия и страните от Оперативно-наблюдателно дело. " Нортекс " внася химически първични материали от повече от 70 огромни производители в света.
 Германският химически колос Lanxess придобива Chemtura в договорка за над $2 милиарда
Най-големият производител на каучук в света купува съперник в договорка за $2 милиарда

Сливането ще бъде през 2017-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР