Активистката, която се завърза за мрежата на корт Филип Шатрие

...
Активистката, която се завърза за мрежата на корт Филип Шатрие
Коментари Харесай

Протестът на Ролан Гарос е бил за климатичната криза

Активистката, която се завърза за мрежата на корт Филип Шатрие по време на полуфиналния конфликт на Ролан Гарос сред Каспер Рууд и Марин Чилич, е желала да насочи вниманието към международната климатична рецесия.
Според Организация на обединените нации човечеството има по-малко от 3 години за деяние, в случай че желае да ограничи покачването на температурата до 2 градуса
Двамата играчи и феновете на корта бяха шокирани в средата на третия сет, когато млада жена нахлу на корта и се завърза за единия завършек на мрежата. Рууд и Чилич бяха прибрани в съблекалните, а стюардите имаха потребност от десетина минути, с цел да изведат протестиращата от корта. " Младата жена с френска народност е влезнала в комплекса с годен билет при започване на деня. Природозащитничката е употребила тел и лепило, с цел да се прикрепи към мрежата. Тя е предадена на полицията ", оповестиха от Френската тенис федерация.

Активистката бе облечена в бяла тениска с надпис " Остават ни 1028 дни ". Впоследствие стана ясно, че тя е част от природозащитническата група Derniere Renovation, която желае да насочи вниманието към климатичната рецесия. Според един от отчетите на Организация на обединените нации най-късно до 2025-та година въглеродните излъчвания по света би трябвало да стигнат своя пик, преди да стартират да понижават, в случай че човечеството желае да удържи покачването на температурата до 2 градуса. Според същия отчет по-късно излъчванията би трябвало да бъдат лимитирани с най-малко 25 % до 2030-та година.

" Годината е 2022, време е да погледнем действителността в очите. Политиците ни водят към свят, в който Ролан Гарос няма да може повече да съществува. Днес нахлух на корта, тъй като не мога повече да си разреша риска да не върша нищо, когато сме изправени пред климатична рецесия ", написаха от Derniere Renovation от името на 22-годишната Ализе, която се завърза за мрежата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР