Активисти за спиране затоплянето на климата, използващи малки лодки и

...
Активисти за спиране затоплянето на климата, използващи малки лодки и
Коментари Харесай

Екоактивисти блокираха круизен кораб в Кил

Активисти за прекъсване стоплянето на климата, употребяващи дребни лодки и екипировка за катерене, блокираха в продължение на шест часа круизен транспортен съд в немско пристанище, с цел да стачкуват против отделяните от него въглеродни излъчвания, заяви местната  полиция.
Около 50 протестиращи с банери " Круизните кораби убиват климата " в неделя забавиха излизането на Zuiderdam на Holland America Line от пристанището на Северно море Кил.
Корабът най-сетне отплувал към 22:00 часа локално време за Копенхаген, откакто полицията краткотрайно задържа 46 деятели, някои от които се бяха качили на кораба и на кран на пристанището.
Активистите стачкуваха против " пагубните локални и световни последствия от круизните кораби ", както и против това, което те дефинират като неприятни условия на работа на екипажа.
Групата, която назовава себе си " Smash Cruiseshit ", съобщи в Туитър, че " круизните кораби, задвижвани с тежко гориво, способстват за стоплянето на планетата " и генерират частици от сажди, които се откриват на арктически лед.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР