Активисти за климата протестираха днес на летищата в Берлин и

...
Активисти за климата протестираха днес на летищата в Берлин и
Коментари Харесай

Екоактивисти с нова проява на летищни писти в Берлин и Мюнхен


Активисти за климата стачкуваха през днешния ден на летищата в Берлин и Мюнхен против евтините въздушни пътувания, а някои от стачкуващите се залепиха за пистите, съобщи Ройтерс.

Говорител на берлинското летище сподели, че към този момент придвижването на полетите не е нарушено.

Природозащитната организация " Последно потомство " съобщи, че е призовала държавното управление да спре да субсидира въздушните пътувания, а вместо това да разшири опциите за на ниска цена железопътен превоз. Групата разгласи, че нейни деятели също по този начин са блокирали улици на няколко места в немската столица.

Демонстранти за климата блокираха за малко една от двете писти на аерогарата в Мюнхен, съобщи летищен представител, представен от ДПА.

По думите му деятелите са се залепили за пистата, само че полицията ги е отлепила и летището е възобновило естествената си работа.

Протестиращите на берлинското летище по-късно са се пробвали за повторно да нарушат работата на аерогарата. Полицията сподели, че някои хора са проникнали в зоната за сигурност и че към момента се правят оперативни дейности.

През последните месеци в Германия се ускори интензивността на протестиращи по отношение на измененията в климата. Най-голяма популярност добиха деятелите от организацията " Последно потомство ". Нейни членове се залепиха за картини в музеи, проведоха улични блокади, а преди две седмици краткотрайно затвориха писта на летището в Берлин.

Действията на климатичните деятели провокират все по-силни апели за по-сериозни последствия за техните митинги, които нарушават публичния живот. Много деятели са задържани и против тях се повдигат обвинявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР