Активисти внесоха над 33 000 подписа в НС срещу отглеждането

...
Активисти внесоха над 33 000 подписа в НС срещу отглеждането
Коментари Харесай

33 000 подписа срещу кожарската индустрия влязоха в НС

Активисти внесоха над 33 000 подписа в Народно събрание против развъждането и убиването на животни поради скъпата им кожа. Преди това се събраха пред някогашния Партиен дом, където се оповестиха против насилието над животни за потребностите на стилната промишленост и нейните облаги, оповестява БГНЕС.

„ Искането ни е да се вкара цялостна възбрана за развъждането и търговията на животни за рандеман на скъпите им кожи. Тази смяна би трябвало да залегне в Закона за ветеринарно-медицинската активност. Проблемът в съществуването на тези ферми е освен, че убиват животните, само че те и постоянно бягат от там, като убиват домашни животни в обитаемоте места, както и че във фермите самите животни биват измъчвани “, сподели Георги Челебиев от Националната гражданска самодейност за възбрана на фермите за скъпи кожи.
Видео демонстрира животни в окаяно положение във фермата за норки в с. Маджерито (СНИМКИ и ВИДЕО) Представител на Асоциацията на норковъдите твърди, че са спазени всички условия за развъждането им
Активистът акцентира, че щом едно животно не участва в листата на разрешените животни за развъждане поради кожите им, то е неразрешено за развъждане, както в тази ситуация е с американската норка. Заради неналичието на надзор обаче такива се отглеждат в няколко ферми, най-голямата от които е до Стара Загора. Там предходната година са били одрани 120 000 животни.

Обект на интерес от страна на бизнеса са и норки, лисици, нутри, зайци и чинчили, които също биват убивани, с цел да украсят нечии човешка шия или тил, акцентира Челебиев.
Домашни животни стават жертва на норки, отглеждани във плантация в Старозагорско Освен от набезите на съумелите да избягат от фермата дребни хищници, локалните се оплакват и от миризмата
Той е безапелационен, че тези ферми не въздействат добре и на стопанската система ни, защото приносът им е най-малък, а вредите, които нанасят се покриват от данъкоплатците.

Депутатите имат 3 месеца, с цел да прегледат настояванията на деятелите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР