Активисти влязоха в сградата, в която се помещава кабинетът на

...
Активисти влязоха в сградата, в която се помещава кабинетът на
Коментари Харесай

Активисти нахлуха в офиса на малтийския премиер

Активисти влязоха в постройката, в която се обитава кабинетът на министър-председателя на Малта , с цел да изискат незабавна оставка на Джоузеф Мускат на фона на следствие за убийството на журналистка Дафне Каруана Галиция , оповестява " Ройтерс ".

Мускат не е директно забъркан в следствието , само че съобщи, че ще подаде оставка в средата на януари след избори за нов водач на ръководещата Лейбъристка партия. Свидетелски показания и признания на медиатор в проекта за убийството свързват хора от вътрешния кръг на премиера с опити за прикриване .

Около 40 деятели изненадаха служители на реда и бойци с навлизане от непряк вход в постройката от 16-ти век в столицата Валета, с барабани и флагове.

След това седнаха и блокираха входа, скандирайки Мускат да излезе . Премиерът не е бил в постройката.

Singing #Malta’s national anthem in front of the Prime Minister’s office thousands of people call for the immediate resignation of the Prime Minister whose office is implicated in the assassination of #DaphneCaruanaGalizia pic.twitter.com/pmh77xd2ok
— Anika (@AnikaPSavona) December 8, 2019  Бизнесмен от Малта задържан на яхтата си поради убийството на Дафне Галиция
Бизнесмен от Малта задържан на яхтата си поради убийството на Дафне Галиция

" Не оставяме нито един камък непреобърнат ", увери малтийският министър председател

Политическата непоклатимост в дребния средиземноморски остров е разтърсена през последните седмици от разкритията за убийството на антикорупционния публицист , взривен с бомба в колата си.

Началникът на щаба на Мускат , Кийт Шембри е посочен измежду участващите или знаещи за заговора . Шембри подаде оставка и е разследван. Той отхвърли всевъзможни непозволени дейности.

" Малта доближи дъното, това не е единствено за корупция, а е политическо ликвидиране ", обявиха деятелите по време на митинга си.

Според тях позицията на Мускат е несъстоятелна и желаят изцяло следствие и изтъкване на всички хора, а " не прикриване ".

Полиция и бойци следят деятелите, които не се пробват да се качат в постройката, където се намират административните служби .

#Malta protests continue in the capital as the investigation into the assassination of #DaphneCaruanaGalizia looms over the cabinet. pic.twitter.com/HzmMQmLUzc
— Josef Cutajar (@JosefCutajar) December 8, 2019  Европейски Съюз в Малта се съмнява в надеждността на държавното управление
Европейски Съюз в Малта се съмнява в надеждността на държавното управление

" В политиката става въпрос за доверие... има проблем сред Малта и Европейски Съюз "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР