Активисти в Русия обвиняват Федералната служба за сигурност (ФСБ), че

...
Активисти в Русия обвиняват Федералната служба за сигурност (ФСБ), че
Коментари Харесай

Скандално дело за сваляне на режима в Русия предизвика сериозни съмнения

Активисти в Русия упрекват Федералната работа за сигурност (ФСБ), че е нагласила доказателствата, по които седем младежи получиха дълги присъди. Обвиняемите по по този начин наречения скрит план " Мрежа " получиха санкции от 18 до 6 години в наказателна колония, написа БГНЕС, базирайки се на Deutsche Welle.
Други двама се признаха за отговорни. Единият беше освободен, а другият получи 3,5 години в наказателна колония.
Съд в град Пемза реши, че седемте са взели участие в скрит план за свалянето на властта в Русия, имали оръжие, опиати и експлозиви. Освен това, като подготовка провеждали учения за подривна активност.
Съгласно присъдата, седемте обвинени подготвяли терористични актове през 2018 година, когато в Русия имаше президентски избори и се организираше Световното състезание по футбол.
Седемте наказани настояват, че са били бити и измъчвани с електрошок от надзиратели в ареста. Защитници на правата на индивида споделят, че наказванията са извънредно тежки, а изказванията на подсъдимите, че са били измъчвани, не са били разследвани.
Николай Сванидзе, който е член на Съвета за развиване на гражданското общество и човешките права, публична конструкция към президентството в Русия споделя, че " е имало мъчения, освен това съществени ". " Хората, забъркани в това следствие, би трябвало да проверяват самите себе си ", съобщи Сванидзе.
Адвокатите на седемте обвинени споделиха, че ще апелират присъдите.
Родителите на наказаните, които са на възраст от 23 до 31 години, написаха отворено писмо до президента Владимир Путин да се занимае с техния случай. Говорителят на президента Дмитрий Песков обаче отклони молбата им.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР