Активисти срещу климатичните промени откриха вчера в Ню Йорк огромен

...
Активисти срещу климатичните промени откриха вчера в Ню Йорк огромен
Коментари Харесай

Часовник в Ню Йорк ще отброява времето до климатичен апокалипсис

Активисти против климатичните промени откриха през вчерашния ден в Ню Йорк голям часовник, показващ какъв брой малко време остава преди световните температури да станат сериозно високи.

С това беше поставено началото на седмицата за климатични дейности в американския мегаполис, съобщи фондация Томсън Ройтерс. Дигиталната апаратура демонстрира, че остават 7 години и 102 дни преди междинните температури в света, при сегашните правила на въглеродни излъчвания, да доближат 1,5 градуса по Целзий над прединдустриалната ера, сподели Ган Голан - актьор и деятел, който е съавтор на часовника.

" Можем да посрещнем това предизвикателство, само че нямаме доста време за губене ", сподели Голан. Организация на обединените нации предизвести за големи промени в международен мащаб като изгубване на коралови рифове и арктически морски лед, в случай че прагът от 1,5 градуса бъде преминат.

В Парижкото съглашение за климата от 2015 година страните се съгласиха да бъдат въведени ограничения за ограничение на излъчванията, тъй че да останат под сериозния предел.

Поставянето на часовника ще поеме щафетата от така наречен Метроном на Юниън скуеър - проектирания през 1999 година и вграден във фасадата на постройка цифров екран на 15 цифри, които се трансформират с друга скорост.

Климатичния часовник ще работи през цялата климатична седмица. Тя съставлява интернационална среща на високо ниво, проведена от Неправителствени организации " Клаймит груп ", взаимно с град Ню Йорк и Организация на обединените нации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР