Активисти от суданската опозиция отхвърлиха предложението за преговори на военния

...
Активисти от суданската опозиция отхвърлиха предложението за преговори на военния
Коментари Харесай

Суданската опозиция не иска да говори с военните - с мотив репресии

Активисти от суданската съпротива отхвърлиха предлагането за договаряния на военния съвет на страната, като обявиха, че не може да ѝ се има вяра след кървавите репресии против протестиращите, съобщи БГНЕС.
Лекари, свързани с опозицията, обявиха, че минимум 100 души са били убити от военизирана част в столицата Хартум. Те споделиха, че 40 души са извадени от река Нил в Хартум. Версията на военните е, че това е станало при опит за офанзива на пандиза, където е държан някогашният судански президент Омар Башир.
Заместник-председателят на военния съвет отбрани насилието, упражнено от военните, потвърждавайки, че измежду протестиращите са проникнали измамници и дилъри на опиати.
" Няма да допуснем безпорядък и няма да се отречем на убежденията си. Няма връщане обратно. Трябва да наложим уважението към държавността със закон ", сподели Мохамед Хамадан.
По-късно, откакто Саудитска Арабия обществено прикани за обновяване на договарянията, военачалник Бурхан съобщи, че военният съвет ще " отвори вратите си за договаряния без ограничавания ".
Предложението му беше отхвърлено от опозицията. " Суданският народ не е отворен за договаряния ", сподели Амджад Фарид, представител на Асоциацията на експертите в Судан (АПС), които оглавиха митингите против Башир, довели до свалянето му от власт.
" Суданският народ не е отворен към този Преходен боен съвет, който убива хора – нуждаем се от правдивост и понасяне на отговорност преди да приказваме за някакъв политически развой ", сподели Фарид пред медиите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР