Активисти от движението "Спаси София" и жители на кварталите "Надежда"

...
Активисти от движението "Спаси София" и жители на кварталите "Надежда"
Коментари Харесай

Граждани съзряха популизъм в разкрития на Спаси София

Активисти от придвижването "Спаси София " и поданици на кварталите "Надежда " и "Свобода " влязоха в яростен спор за ремонта в Северния парк. На брифинга, разгласен от организацията, на който щяха да се разкрият схеми за корупция, пристигнаха и хора от близките квартали, които се нахвърлиха върху кандидат-кмета Борис Бонев.

Пристигналите жители обявиха, че не виждат проблем в Северния парк. Те опазиха новите придобивки и обновления. Основният им мотив е, че мястото не е ремонтирано от 30 години. По думи им не е имало реакции преди, когато в покрайнината не е имало даже осветяване, а след облагородяването това е най-хубавият парк в столицата. Някои видяха политически миг и предизборни цели в разкритията на "Спаси София ". Жителите се заканиха да отидат и на полемиката му в "Княжево ".

"Мисля, че хората са подведени ", съобщи Бонев. По информация на придвижването има повишени цени за десетки люлки. Кандидатът за кметския пост упорства за бистрота при публичните поръчки и обезпечаването на конкурентна среда. Цялата информация за нарушаванията ще бъдат дадени в прокуратурата, защото има още редица нередности при ремонта.

Новото съоръжение за част от парка коства 338 хиляди лв.. От "Спаси София " са поискали други предложения, които са доста по-евтини, само че в последна сметка са инсталирани по-скъпите люлки. Според деятелите неуместни цени са препоръчани и за оборудванията за кучета.

От организацията по-късно изпратиха до медиите мнение, в което показват, че на конференцията им в Северния парк изведнъж се е появила група от към 30 индивида "от фирмата-изпълнител и живущи в региона жители ", които съгласно тях са "агитка, докарана от уплашеното статукво " и се завръщаме в "тъмните мутренски времена ". Чрез въпросния план се източват не по-малко от 50% от обществените средства, изрично гласи позицията. В поръчката самата община е показала планирана стойност от 348 000 лв., а спечелилата компания е дала оферта с едвам 3% по-малко от заложената от администрацията цена. "Това демонстрира,е показало цени, надвишаващи два, три, четири пъти пазарните! Питам какви са претекстовете за това тяхно решение, " пита Бонев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР