Активисти на протестното движение на жълтите жилетки във Франция призоваха

...
Активисти на протестното движение на жълтите жилетки във Франция призоваха
Коментари Харесай

Жълтите жилетки във Франция призоваха за масово теглене на спестяванията от банките

Активисти на протестното придвижване на " жълтите жилетки " във Франция приканиха за всеобщо изтегляне на спестяванията от френските банките като част от продължаваща битка против държавното управление, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Призивът пристигна преди деветия следващ протестен уикенд в Париж и други френски градове.

Протестиращите се надяват, че това може да принуди държавно управление да се вслуша в настояванията им, по-специално в апела им за по-пряка народна власт посредством референдуми, позволяващи на жителите да оферират нови закони.

Инициатор на апела за тегленето на пари е деятелят от придвижването, Максим Никол.

Този стопански феномен е прочут метод за предизвикателство на банкова суматоха и е доста рисков. 

Операцията е планувана за събота, 12 януари от 8 часа локално време и е планувано да се организира още един път идния месец, при положение на неуспех.

Последиците са евентуално доста основни: нито една банка не държи ликвидности, съответстващи на депозитите на клиентите си, а банка, която не е в положение да отговори на настояванията за изтегляне се изправя пред невъзможността да заплаща разноските си за действие. След това схемата е класическа: в случай че една банка се срине, целият бранш се разклаща.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР