Активисти на природозащитната организация Грийнпийс заявиха, че са спрели придвижването

...
Активисти на природозащитната организация Грийнпийс заявиха, че са спрели придвижването
Коментари Харесай

Активисти на Грийнпийс спряха нефтена платформа на Би Пи

Активисти на природозащитната организация " Грийнпийс " обявиха, че са спрели напредването на нефтена платформа, предопределена за потребление от енергийната компания Би Пи в Северна море край крайбрежията на Шотландия, заяви Ройтерс.

Активистите желаеха Би Пи неотложно да спре да копае нови кладенци и да влага единствено във възобновима сила или да приключи своите действия и да върне парите на вложителите.

" Грийнпийс " сподели, че деятели с лодки са се доближили до 27 000-тонната платформа, до момента в който се подготвяло тя да напусне Кромарти Фърт.

Миналия месец деятели на " Грийнпийс " блокираха централата на Би Пи в Лондон, настоявайки компанията да спре своите петролни сондажи.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Подкрепете ни Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Абонамент
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР