Активисти на неправителствената организация „Грийнпийс“ проникнаха на територията на атомна

...
Активисти на неправителствената организация „Грийнпийс“ проникнаха на територията на атомна
Коментари Харесай

Активисти щурмуваха атомна централа с фойерверки

Активисти на неправителствената организация „ Грийнпийс “ проникнаха на територията на атомна централа и пуснаха фойерверки, заяви The Local.

Активистите са влезнали в атомната електрическа централа „ Катеном “, намираща се покрай границата с Люксембург. Целта им е била да покажат пропуските в сигурността и уязвимостта на оборудването.

От „ Грийнпийс “ оповестиха, че са подхванали тези ограничения, с цел да покажат какъв брой рискови са атомните централи. Неведнъж организацията се е изказвала срещу тях.

Активистите пуснаха фойерверки във въздуха, откакто минаха загражденията. От централата оповестиха, че са били спрени от полицейски чиновници. Няма риск за популацията, не са наранени системите на АЕЦ-а.

15 деятели са направили тези дейности към 05:30 часа сутринта. Действията им са били извънредно рисковани, тъй като фойерверките са избухнали покрай реактивно гориво.

От АЕЦ „ Катеном “ показаха, че оборудването се пази строго и е предпазено от външни офанзиви и опити за осъществяване на нахлуване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР