Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" блокираха днес основни пътища

...
Активисти на движението "Бунт срещу унищожението" блокираха днес основни пътища
Коментари Харесай

Демонстранти за климата блокираха основни пътища в европейски градове

Активисти на придвижването "Бунт против заличаването " блокираха през днешния ден съществени пътища в Лондон, Берлин и Амстердам при митинги с искане за нови политики за климата, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Екоактивистите стопираха придвижването по основен път край английското министерство на защитата в Лондон с макет на нуклеарна ракета. Религиозни организации, протестиращи по отношение на климата, окупираха моста Ламбет в английската столица, с цел да основат "мост на вярата ". В Лондон са били задържани 135 стачкуващи, заяви полицията, представена от Ройтерс.

В Берлин към 1000 души блокираха площада в средата на парка Тиргартен, където е емблематичната Колона на успеха, съобщи ДПА. Приблизително 300 стачкуващи блокираха площад Потсдамер плац в центъра на немската столица.

Активисти на "Бунт против заличаването " построиха лагер до канцлерството, изразявайки недоволството си от климатичната политика на немското държавно управление.

В Амстердам стотици стачкуващи стопираха придвижването по главен път край Националния музей и опънаха палатки. Протестът беше проведен макар възбраната на градските управляващи за събиране на деятели на това място. Холандската полиция задържа към 50 протестиращи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР