Активисти на борбата срещу климатичните промени, които планират да объркат

...
Активисти на борбата срещу климатичните промени, които планират да объркат
Коментари Харесай

Екоактивисти атакуват с дронове летище Хийтроу

Активисти на битката против климатичните промени, които възнамеряват да объркат действието на лондонското летище " Хийтроу " с дронове играчки, репетираха утрешните си дейности през днешния ден и споделиха, че няма да пускат своите дребни дронове да летят, когато във въздуха има самолети, съобщи Ройтерс. Петима души бяха превантивно арестувани през днешния ден.

Миналия месец екоактивисти от групировката " Пауза за Хийтроу " споделиха, че имат желание да провокират прекъсване на полетите на най-голямото летище в Европа,считано от петък, с цел да окажат напън върху държавното управление да вземе по-строги ограничения за понижаване на въглеродните излъчвания. Те са и срещу проектите за създаване на трета писта на летището.

От управата на Хийтроу споделиха, че ще се постараят летището да действа обикновено, до момента в който протестиращите от групировката пускат нелегално своите дронове във въздуха в радиус от 5 км към летището.

От " Пауза за Хийтроу " на собствен ред споделиха,че ще пускат своите мини самолетчета преди началото на работата на аерогарата на следващия ден, ще известят управляващите за дейностите си и умерено ще чакат да бъдат задържани. " Идеята е да стартираме нашата акция преди началото на полетите, тъй като нямаме желание да пускаме дронове, когато към този момент има самолети във въздуха ", сподели Линда Дейвидсън от екоактивистите.

По-късно през днешния ден бе обявено, че петима деятели са били арестувани поради плануваната акция. Двама били задържани, до момента в който давали в кафене изявление за немско списание, а трима в Северен Лондон, съобщи Асошиейтед прес. Полицията сподели, че това е съответна реакция за попречване на незаконни дейности, застрашаващи значима национална инфраструктура.

Преди това от полицията през днешния ден показаха убеденост, че няма да се стигне до пътнически безпорядък на летището, само че предизвестиха, че застрашаването на сигурността на самолетните полети е съществено нарушаване, което може да повлече дълга затворническа присъда, и се заканиха да попречат на излитането на дронове.

" Аз зная, че ще наруша закона, само че без желание да нараня някого. Това е алегорична акция ", сподели Дейвидсън.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР