Активисти, които настояват гръцкото правителство да заеме твърда позиция към

...
Активисти, които настояват гръцкото правителство да заеме твърда позиция към
Коментари Харесай

Гърците пак са на крак срещу името на Македония

Активисти, които упорстват гръцкото държавно управление да заеме твърда позиция към Македония във връзка с името й, възнамеряват през днешния ден митинги в Пела, родното място на Александър Велики, и в още десетина градове в Северна Гърция, оповестява Асошиейтед прес.

Демонстрациите в Пела и на други места би трябвало да покажат, че жителите на Гръцка Македония са "в положение на подготвеност " във връзка с договарянията сред гръцкото и македонското държавно управление, декларират уредниците.

Те споделят, че имат поддръжката на локалните църковни и общински управляващи.

В понеделник уредниците на демонстрациите приканиха всяко съглашение да бъде сложено за утвърждение на референдум в Гърция, като упорстват думата "Македония " да не бъде включвана в името на страната под каквато и да било форма. Това би изключило имена, за които се твърди, че сега се дискутират, като Нова Македония или Северна Македония, написа АП.

Подобни митинги се организират от хардлайнери както в Гърция, по този начин и в Македония през последните месеци, откакто двете държавни управления оповестиха, че се поставят нови старания за реализиране на решение на въпроса. Повече от 100 хиляди души участваха на проява в Атина през февруари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР