Активист, преоблечен като Марк Зукърбърг, извършва демонстративна акция по време

...
Активист, преоблечен като Марк Зукърбърг, извършва демонстративна акция по време
Коментари Харесай

ЕС ще изисква от медийните платформи да изготвят доклади за фалшиви новини

Активист, преоблечен като Марк Зукърбърг, прави демонстративна акция по време на срещата на финансовите министри на Европейски Съюз

Европейската комисия (ЕК) възнамерява да изисква от медийните платформи, в това число Фейсбук, Twitter и Гугъл, да изготвят отчети за подправени вести всеки месец. Целта е да се уловят съветските акции за дезинформация преди европейските избори, които ще се проведат през май 2019 година, споделят пред Politico двама представители на Европейски Съюз. Този апел към софтуерните компании е част от " проекта за оправянето с подправените вести ", който се чака да бъде показан по-късно в сряда.

Информираност на европейските жители

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Фейсбук и другите медийни платформи ще бъдат помолени да дават отчети за всеки месец от януари до май, твърди единият източник. Получената информация ще бъде структурирана и оповестена, тъй като задачата на Брюксел е да осведоми европейските гласоподаватели за това по какъв начин непознати страни се пробват да повлияят на вота.

Новият проект на Европейски Съюз още веднъж дефинира Русия като страна, която систематично употребява сходни способи за влияние. Докладите, които ще изготвят софтуерните компании, ще включват данни за това по какъв начин се сервират политически реклами, както и какъв брой ботове и подправени профили са хванати и деактивирани.

Компаниите, подписали Кодекса на Европейски Съюз за справяне с дезинформацията, ще бъдат помолени да изготвят месечни докалди. Досега обособените компании, които са се записали, са Гугъл, Фейсбук, Twitter и Mozilla.

Финансиране

Планът за деяние на Европейска комисия ще включва иск за повече финансиране на организациите за дезинформация в Европа, в това число и за личния отдел на Европейски Съюз, занимаващ се с този въпрос - StratCom. Освен това се възнамерява и основаването на " система за бързо предизвестие ", която има за цел да уведомява националните органи на всяка страна, в случай че страната се нападна с подправени вести.

Проблемът с тях, наподобява, от ден на ден се задълбочава. Последните месеци компанията на Марк Зукърбърг да вземем за пример беше забъркана в поредност от кавги за потребление на мрежата ѝ за политически цели от Русия, за слаб надзор върху това с кого споделя данните на потребителите и рецензии, че не съумява да овладее вълната от ненавист.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР