Активист на “Промяната или скрита лимонка на президентството в ММС

...
Активист на “Промяната или скрита лимонка на президентството в ММС
Коментари Харесай

Скандал! Подкупният чиновник от спортното министерство - душманин на Руди Гела и неблагодарник. Мъжът на Жасмин Маджид върна баща му начело в щангите

Активист на “Промяната ” или скрита лимонка на президентството в ММС е задържаният през вчерашния ден абсурден служител Иван Иванов, прибрал над 62 хиляди лева рушвет от шефа на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид? Отговор на този въпрос занапред ще се търси.

 

Припомняме, че той е наследник на олимпийския първенец по повдигане на тежести Иван Иванов и носи същото като неговото име. Разхайтеният от бащината популярност държавен чиновник изискал сумата от президента на федерацията по повдигане на тежести Ариф Маджид, оповестиха от прокуратурата.

 

Заловеният с рушвет Иван Иванов (в кръгчето) на юбилея на татко си

" Срещу тези пари щели да му обезпечат 1,2 милиона лв. за образуване на европейско състезание следващата година и да не бъдат спирани в бъдеще финансирания на съответната федерация ", заяви заместител градският прокурор на София Христо Кръстев. Парите били белязани, а служителят е арестуван в постройката на бул. " Васил Левски ". Синът на огромния щангист работил като специалист в Дирекция " Финансиране " на спортното министерство. Разследването почнало откакто шефът на федерацията Ариф Маджид се оплакал публично в Антикорупционната комисия, че му желаят рушвет, допълниха от държавното обвиняване.

 

Вътрешни хора в спортните среди се гневят, че с изключение на корумпе, Иванов-младши бил огромен неблагодарник. Не различен, а точно Ариф Маджид върна татко му - именитият щангист Иван Иванов за треньор на националния отбор откакто беше позорно изпъден от предшественика на Маджид – Неделчо Колев. Това стана с решение на УС на федерацията по повдигане на тежести (БФВТ), който на 8 април т.г. гласоподава треньорския състав за европейското състезание в Ереван от 15 до 23 април. Припомняме, че България ще семейства на европейското състезание по повдигане на тежести през 2024 година – от 12 до 20 февруари в “Арена София ”. Шампионатът е и олимпийска подготовка за Игрите в Париж.

Президентът на федерацията по щанги с бащата на хванатия с рушвет Иван Иванов

На 3 август 2022 година, хванатият с рушвет Иван Иванов-младши написа абсурден статус във Facebook, където назовава прясно сваления от поста състезателен министър Радостин Василев негодник и нездравословен за спорта в България. По същото време Руди Гела напусна скоропостижно Има Такъв Народ и се вля в редиците на “Продължаваме смяната ”, на фона на скандал по какъв начин заплашвал и притискал няколко от депутатките на Слави да поддържат тогавашния министър председател Кирил Петков.

 

Запознати с нечистоплътния манталитет на Иванов-младши споделят, че той е тръгнал да плюе някогашния си началник Василев с цел да се подмаже на президентството и на служебния кабинет, назначен по това време. Дали в действителност сина на именития щангист не е президентска лимонка в ММС, или чевръсто се е преориентирал към “Промяната ” и нейния състезателен министър Димитър Илиев, следва да разберем. Факт е, че към момента Илиев не е обелил дума по проблема, макар че цялата спортна общественост упорства политическото управление да даде пояснение за грозния корупционен скандал.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР