Активи на руски олигарси за около 6 млрд. щ. долара

...
Активи на руски олигарси за около 6 млрд. щ. долара
Коментари Харесай

Швейцария не се справя със санкциите срещу олигарсите

Активи на съветски олигарси за към 6 милиарда щ. $ е замразил до момента Берн в осъществяване на глобите в отговор на съветската инвазия в Украйна. Тази " скромна " сума повдига от ден на ден въпроси и хвърля светлина върху границите, които поставя подхода на самостоятелна преценка на обстановката от институциите. 

Правителството на страната разчита на банките да огласяват средствата, които държат глобените човеци и Държавният секретариат по стопански въпроси (ДСИВ) на федералното държавно управление е лишил до началото на април към 10 персонални имущества, оповестяват локални медии. Лидери на Социалдемократическата партия, която е част от кабинета на страната, показват, че секретариатът, претрупан да ползва ограниченията, няма запаси да извършва прецизно задачата.

Критиците упорстват Берн да постави повече старания, тъй като, по ориентировъчни оценки, руски богаташи са поверили за ръководство на швейцарските банки персонални авоари за над 200 милиарда $. Все още обаче няма изясненост за евентуалната обща стойност на замразените активи след изненадващото решение на швейцарците да се откажат от пословичния си неутралитет и да се причислят към глобите на Европейския съюз против Кремъл.    

ДСИВ, който има 800 чиновници и може да ги пренасочва в нови екипи, както е направил по време на пандемията, твърди, че е извършил напълно поетите задължения по въведените санкции от Европейски Съюз, само че е належащо време поради комплицирания темперамент на всеки проблем. 

Берн заяви публично през март за замразени активи за съвсем 6 милиарда щ. $, множеството от които са в банки. За съпоставяне, прилежаща Италия осведоми за към 800 млн. евро, принадлежащи на съветски олигарси, а Англия към момента не е предоставила съответни данни.                    

Швейцарското федерално държавно управление разисква вероятно присъединяване в интернационалните сили за разкриване на съветски активи и е в стеснен контакт с Вашингтон, разяснява в изявление за " Тагес-Анцайгер " президентът Игнацио Касис. Той отбрани дейностите на кабинета и увери, че механизмът на страната за следене на въпросните активи работи. Но, за разлика от англичаните, които проглушиха света за отнетите яхти и първокласни имения, ДСИВ не е оповестил такива влиятелни " прихващания ". Прецизният метод на Швейцария изяснява за какво страната е един от водещите депозитари на офшорни съветски активи в света.  

Швейцарският банков регулатор FINMA показва, че локалните банки съблюдават прецизно глобите, само че признава, че те са доста комплицирани като обсег и конструкция и вярното им използване изисква извънредно внимание. Надзорникът работи в тясно съдействие с локалните банкови водачи " Ю Би Ес груп " и " Креди Сюис груп ", както и с други кредитни институции. 

Хванатите в клопката на глобите олигарси все по-трудно намират способи да укрият парите си, тъй като швейцарските банки наблюдават с изключително внимание и рапортуват на швейцарската агенция за пране на пари всяка подозрителна трансакция. Говорител на швейцарската федерална полиция, която управлява организацията, разгласи през март, че не е открила растеж на броя на подозрителните интервенции от началото на санкционния режим.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР