Актавис- компания на Тева беше отличена с приза Социална

...
Актавис- компания на Тева беше отличена с приза  Социална
Коментари Харесай

Актавис получи медицински Оскар за социална отговорност и човешки ресурси

Актавис- компания на Тева беше отличена с наградата „ Социална отговорност и човешки запаси 2017 “ в границите на церемонията на Годишните награди National Medical Awards 2017.

Българските Медицински Оскари 2017 тази година бяха под мотото „ Грижа и отговорност за здравето “. В наличието на здравния министър Проф. Д-р Николай Петров, представители на Български Лекарски Съюз, Български Фармацевтичен Съюз, членове на здравната комисия в българския парламент, пациентски организации, бяха отличени български лекари, лечебни заведения, клиники и екипи с потвърдени значими, хуманни и виновни достижения през 2017 година.

„ Вярвам, че всяка компания е толкоз сполучлива, колкото сполучливи са нейните чиновници. Щастлив съм, че получаваме премия точно в категория „ Социална отговорност и човешки запаси “, тъй като знам през какъв брой провокации преминахме след обединяването на две големи фармацевтични компании- Актавис и Тева. Към момента в комерсиалната и индустриалната част на Актавис в България работят близо 2000 чиновници и ние продължаваме да бъдем най-големия шеф във фармацевтичния отрасъл у нас. Това нямаше да е реалност без нашите чиновници и аз им благодаря за напъните, търпението, желанието и тяхната отдаденост към Актавис- компания на Тева “, показа на церемонията господин Николай Хаджидончев, Изпълнителен шеф на Актавис ЕАД, който одобри премията от името на Актавис.

„ За нас е скъпо и признанието, което получаваме за нашата обществена отговорност. Всеки бизнес следва да бъде виновен към околната среда и общностите, в които работи. А тази отговорност е още по-голяма за огромните компании. Актавис в България е отличен образец в това отношение “, добави господин Хаджидончев, приемайки премията от маг.фармацевт Тодор Найденов, зам. Председател на Българския Фармацевтичен Съюз.

Българските Медицински Оскари (National Medical Award) в категория „ Социална отговорност и човешки запаси “ се присъжда на организации, които насочват напъните си за реализиране на обществени и екологични цели в техните действия, наемане на експерти и практическо образование на студенти, както и значими благотворителни акции.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР