Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа

...
Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа
Коментари Харесай

Румен Радев: Вярвам, че сме узрели да надмогнем различията

Актът на Съединението е най-вдъхновяващият епизод на дръзката ни политическа история. Това не е мъртва история, а урок по единство в името на свободата, достолепието и добруването на отечеството.

Това съобщи президентът Румен Радев в тържественото си слово си по случай 136 години от Съединението на България, съобщи Българска национална телевизия.

На площад " Съединение “ в Пловдив президентът взе участие в честванията във връзка 136-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Празникът беше маркиран с тържествена заря-проверка.

" Вярвам, че 136 години по-късно ние сме узрели да надмогнем всички исторически разделения в името на демокрацията, справедливостта и просперитета на страната ни. Ключът е в духа на Съединението, в възприятието, че сме един народ. Чувство, което с времето бе корозирано от идеологически, котерийни, класови и други деления, които през днешния ден възпират нашия ход напред ", сподели още президентът Радев.

Той беше безапелационен, че егоизмът не трябва да подрива съзнанието, че въпреки че сме разнообразни, ние сме един народ, и че нашите разлики не са мотив за ерес, а част от благосъстоянието и капацитета на нацията.

Президентът още веднъж повтори, че е време да се излекуваме от комплексите за политическа неизбежност, " тъй като сме посочили, че можем да реализираме огромни цели, да го вършим цивилизовано. Успели сме в предишното, можем го и през днешния ден ".

Слово произнесе и кметът на града Здравко Димитров. Той също означи, че единството на България стои над всичко.

За тържествата в Пловдив довечера бяха и вицепрезидентът Илияна Йотова, министри от служебния кабинет, представители на политическите партии и обединения в 46-ото Народно заседание, военни, дипломати и духовници, добави Българска национална телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР