Акт на изключителна безотговорност е демонстрацията на едно тежко разделение,

...
Акт на изключителна безотговорност е демонстрацията на едно тежко разделение,
Коментари Харесай

Плевнелиев: Дълбоко потресен съм от действието на президента Румен Радев

Акт на изключителна безнаказаност е демонстрацията на едно тежко разделяне, когато става въпрос за сигурността на народа. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) разяснява по Българска национална телевизия срещите през седмицата извършени в президенството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалиращото напрежение в Близкия изток.

Плевнелиев насочи рецензии към президентът Румен Радев поради това, че година и половина нарушава закона, като не привиква КСНС. По закон той е длъжен да свика КСНС един път на 3 месеца.

“Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си споделя: какво става? Държавният глава не съблюдава закона. Още един път по най-арогантният метод вместо да свика КСНС година и половина забавяне в случай, че ври и кипи към нас, по закономерен метод той прави тъкмо противоположното. Той не съблюдава още веднъж закона пред очите на хората, като като хора отчасти, само че не цялостния формат, който закона го задължава. ”

Според Плевнелиев България е на път да последва образеца на израелската държавност, която в годините е била тежко разединена. По думите му израелските служби и управлението на армията са били “обезглавени ”.

Плевнелиев съобщи, че е обезпокоен и че съжалява по какъв начин наподобява в подобен миг държавническото ни управление:

“Не може да има два КСНС, не може президентът да кани който си желае и който си не желае, тъй като неговото его или тъй като не му е комфортно още веднъж нарушавайки Конституцията и не може да се дублира съвет, който е толкоз значим за сигурността на жителите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е задължен да го привиква на месечна база, в случай че би трябвало и на седмична база тогава, когато е мъчно и тежко. ”

Плевнелиев съобщи, че е надълбоко покъртен от действието на президента Румен Радев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР