Аксолотълът може да не е особено популярен домашен любимец, но

...
Аксолотълът може да не е особено популярен домашен любимец, но
Коментари Харесай

Аксолотъл - какво трябва да знаем?

Аксолотълът може да не е изключително известен домакински любим, само че несъмнено е неповторим. Тези екзотични животни са тип саламандър, само че за разлика от тях, те не минават непрекъснато през метаморфозата от етап на ларва до зрялост и остават във водата през целия си живот. Аксолотълът се среща в голям брой цветове, сред които черен, сив, златен, албинос, и бял с черни очи.

Грижата за Аксолотълът е относително лесна, само че защото живеята напълно във водата, е значимо да им осигурите подобаващ аквариум и да поддържате вярната температура.

Родината на тези животни е Мексико. Там те са заплашен тип, защото езерото, което обитават пресъхва и в резултат популацията им понижава. За благополучие обаче, хората съумяват да ги развъждат изкуствено. Аксолотлите съставляват и огромен интерес за науката поради способността да регенирират цели крака, които са били откъснати.

Аксолотълът е относително издръжлив. По природа той е мирен, само че не е подобаващ любим за вас, в случай че очаквате да контактувате с домашния си любим. Причината - той живее изяло в аквариум. Тези амфибийни животни са с доста деликатна кожа и не би трябвало да бъдат пипани, в случай че това категорично не се постанова. Не са и изключително обществени, по тази причина не им е необходим придружител.

Аксолотълите получават относително огромен размер за саламдър, по тази причина ще ви е необходим аквариум, който да има съдържимост от най-малко 60 литра. Трябва да го държите надалеч от директна слънчева светлина, в стая с хладна температура. Водата също не би трябвало да надвишава 20 градуса. За тези животни не е нужна специфична светлина, даже е хубаво да има сянка в най-малко един от ъглите на аквариума.

В природата аксолотълът се храни с охлюви, червеи, дребни риби и други дребни амфибии. В домашни условия обаче, може да го храните с морски блага и дребни късчета от телешко, земни червеи. Ако не сте почитател на тези деликатеси, постоянно може да ползвате подготвена храна за рибки от зоомагазина. Важно е да изчистите всевъзможни останки от храна от аквариума, с цел да го поддържате чист.

И въпреки всичко може би най-трудната част в развъждането на аксолотъл е да намерите такова животно, защото те не са постоянно срещани домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР