Акробатката Мариела Костадинова е най-новото име в рубриката Запомнете това

...
Акробатката Мариела Костадинова е най-новото име в рубриката Запомнете това
Коментари Харесай

“Запомнете това име”: Мариела Костадинова

Акробатката Мариела Костадинова е най-новото име в рубриката " Запомнете това име " с създател Рая Иванова. В нея Sportal.bg показва на читателите си млади български спортисти на възраст сред 14 и 19 години. 16-годишната спортистка, която е родом от Айтос, беше измежду огромните български звезди на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес през предходната година. Заедно с колегата й Панайот Димитров завоюваха два златни медала в Аржентина - при смесените двойки и в отборното съревнование. Димитров реши да приключи кариерата си при започване на тази година и напълно неотдавна Костадинова е с нов сътрудник - 24-годишният Теодор Великов.

СЕМЕЙНА ТРАДИЦИЯ Може би не е изненадващо, че Мариела поема по стъпките на майка си, която също е била акробатка: “Майка ми преди е била акробатка. Когато бях на 6 години тя ме заведе в залата в Айтос и по този начин съм се запалила по този спорт. С течение на годините става по-трудно, когато стартират да се вършат по-сложни извършения при по-големите възрасти.”
 Медалисти от младежката олимпиада Буенос Айрес @@@

МЛАДЕЖКИ ОЛИМПИЙСКИ ШАМПИОНИ
Мариела Костадинова и Панайот Димитров бяха в центъра на спортните събития през предходната година, когато се завърнаха с два златни медала от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес - при смесените двойки и в отборното класиране. Месеци по-късно обаче той реши да приключи спортната си кариера и да търси изява в други сфери. Мариела не осъжда някогашния си сътрудник за решението, а приема избора му невъзмутимо: “Не мога да кажа кой знае какъв брой за това, че Панайот приключи кариерата си. Ние не можем да го съдим, това е негов избор и всеки има право на подобен. Аз не преставам - откриха ми нов сътрудник и пристигнах в София, с цел да упражняваме.”
 @@@

НОВ ПАРТНЬОР
Младата акробатка би трябвало бързо да привиква с новия си сътрудник Теодор Великов, с който се готви от няколко седмици. За задачата обаче 16-годишната тийнейджърка се мести в София, където продължава да тренира под управлението на Николина Христова и Николай Станчев, откакто преди този момент се е готвила при Гергана Денева в Бургас: “За момента тренировките с Теодор вървят добре. Все още сме в предварителен развой. Доста по-трудно ще ни е при мъжете и дамите, само че съм сигурна, че ще успеем. С доста тренировки всичко би трябвало да стане.”
 @@@
ЕВРОПЕЙСКО ЗА МЪЖЕ И ЖЕНИ
Най-голямото предизвикателство пред Мариела и Теодор тази година ще е Европейското състезание за мъже и дами през есента. За да стигнат до присъединяване там обаче първо ще би трябвало да се сработят добре през идващите няколко месеца. “Времето не е доста, изключително за тази възраст - мъже и дами. Там упражненията са доста по-сложни, само че както споделих - с доста тренировки ще стане”, оптимистично настроена е младежката олимпийска шампионка.
 @@@

СПОРТНАТА АКРОБАТИКА И ЛИПСАТА НА ИНТЕРЕС
Мариела не може да си изясни за какво ползата към спортната акробатика не е толкоз огромен, колкото към останалите спортове, само че има вяра, че с триумфи това може да се промени: “До някаква степен триумфите са методът спортът ни да стане по-популярен. Но съгласно мен акробатиката би трябвало да бъде по-показвана. Не би трябвало по малкия екран да дават единствено главните спортове, тъй като акробатиката е много атрактивен спорт. На Олимпиадата публиката беше доста въодушевена от изиграванията на смесените двойки, доста се хареса на почитателите и се надявам и отсега нататък да бъде по този начин.”
 @@@
Цялото изявление с Мариела Костадинова може да откриете във видеото!
ФОТОГАЛЕРИЯ от подготовка на Мариела Костадинова и Теодор Великов ТУК!!!
Всички издания на " Запомнете това име " ТУК!!!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР