Акредитираните в Минск европейски посланици обещаха на всяка среща с

...
Акредитираните в Минск европейски посланици обещаха на всяка среща с
Коментари Харесай

Посланиците на държавите от ЕС с акция в подкрепа на задържаните в Минск

Акредитираните в Минск европейски посланици дадоха обещание на всяка среща с беларуски служители да им носят лист с хората, които считат за политически пандизчии. Изявлението е оповестено на формалната Facebook страница на представителствата на държавите-членки на Европейски Съюз, съобщи РИА Новости.
„ Ние, ръководителите на дипломатическите представителства на страните от Европейския съюз в Минск, призоваваме управляващите в да работят в сходство със своите интернационалните задължения и да освободят всички, задържани по политически аргументи през последните няколко месеца… От този ден всеки от нас ще носи копие със листата на политическите пандизчии в Беларус на всяка среща с беларуски държавни чиновници ”, се споделя в изказването.
 Външните министри на Европейски Съюз чакат в Брюксел Светлана Тихановская Външните министри на Европейски Съюз чакат в Брюксел Светлана Тихановская
Външните министри на Европейски Съюз и посланик №1 на блока ще се срещнат в понеделник в Брюксел с водача на опозицията в Беларус Светлана Тихановск...
Масовите митинги на опозицията започнаха след изборите за президент на 9 август, откакто беше оповестена успеха на Александър Лукашенко с 80,1 % от гласовете. По публична информация, през първите дни са били арестувани повече от 6 700 индивида. При безредиците са потърпевши стотици хора, сред които и повече от 130 чиновници на правоохранителните органи. Официално е доказана гибелта на трима от протестиращите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР