Акредитацията на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста за

...
Акредитацията на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста за
Коментари Харесай

Репортерът на CNN, който Тръмп нападна, отново има акредитация за Белия дом

Акредитацията на журналиста на Си Ен Ен Джим Акоста за Белия дом е изцяло възобновена. Телевизионната компания не счита за нужно да продължава правосъдното дело против администрацията на президента по този въпрос, заяви CNN в Twitter.
" Днес Белият дом изцяло възвърне журналистическата акредитация на Акоста. В резултат на това към този момент няма нужда да водим дело ", означиха от малкия екран, съобщи БГНЕС.
Акоста е получил публично съобщение от Белия дом, от което следва, че неговият непрекъснат пропуск е възобновен. В известието се прецизира, че, в случай че Акоста наруши разпоредбите, които би трябвало да съблюдават публицистите, администрацията ще вземе съответните ограничения. " Президентът Доналд Тръмп е известен за решението и е склонен с него ", се споделя още в писмото.
От CNN оповестиха, че в писмото се показват редица нови правила за публицистите, работещи в Белия дом - в това число има наставление да не се задава повече от един въпрос на конференциите на американския президент . Уточняващите въпроси са възможни по преценка на американския водач или чиновниците на Белия дом.
В петък, 16 ноември, съдът във Вашингтон предписа на Белия дом краткотрайно да възвърне пропуща на Акоста. Администрацията съобщи, че ще се подчини на правосъдното решение. Едновременно с това Белият дом уведоми Акоста, че без значение от всичко ще му лишават достъпа в края на месеца. От CNN незабавно са поискали изключително чуване в съда. Телевизията акцентира, че последното писмо на Белия дом значи, че той се е отказал от проектите да лиши Акоста от пропуск за президентството.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР