Ако зависеше от него, цяла Турция щеше да пие само

...
Ако зависеше от него, цяла Турция щеше да пие само
Коментари Харесай

Ердоган има сериозен проблем... с алкохола

Ако зависеше от него, цяла Турция щеше да пие единствено айрян. Ердоган ненавижда алкохола: откогато е на власт, цените на ракията са скочили с цели 2000%. Затова от ден на ден турци протягат ръка към ментета - с съдбовни последствия, написа в собствен материал, показан без редакторска интервенция.
Ердоган има сериозен проблем с алкохола. При това турският държавен глава въобще не употребява алкохол. Нещо повече: в целия президентски замък с неговите над 1000 пространства царува строга възбрана за консумация на алкохол. Още преди години Ердоган разгласи, че повелите на Аллах не разрешават потреблението на алкохолни питиета. По това време неговата партия таман беше приела закон, ограничителен потреблението на алкохол на обществени места и рекламите на алкохолни питиета.
 Турция търси доближаване със Съединени американски щати Турция търси доближаване със Съединени американски щати
Турция възнамерява да премисли политиката си към Съединени американски щати поради различия с Русия. Това оповестява организация Bloomberg, представена от БГНЕС. Анк...

Изобщо: в случай че зависеше от, цяла Турция от дълго време щеше да е станала зона, свободна от алкохол, а турците щяха от заран до вечер да пият единствено айрян, който, съгласно разбиранията на Ердоган, е единствената турска национална напитка. Мнозина турци обаче са на напълно друго мнение. Според тях, националната напитка на Турция е анасоновата ракия, която обаче в последно време взима от ден на ден жертви - поради другите типове ментета, при които ракията се смесва с по-евтин алкохол от дезинфектанти и почистващи препарати.
Страстта на турците към алкохола има дълбоки корени - страната е въпреки всичко наследничка на Османската империя, където алкохолните питиета са били високо ценени. Основателят на турската република Кемал Ататюрк също е бил познавач на ракията. „ Какво чудодейно пиво, трансформира те в стихотворец “, бил споделил Ататюрк, който през 1938 година умира от цироза на черния дроб.
За да откаже сънародниците си от алкохолните увлечения, непрекъснато покачва акцизите. Откакто е на власт, цените на ракията са се нараснали с цели 2000%. Една бутилка коства в това време колкото една десета от минималната турска заплата. „ Бутилка ракия се полза с 234% акцизи, а при покупката на едно кенче бира, което коства 10 лири, цели 6 лири отиват за налози “, пресмята турският опозиционен политик Йозгур Йозел.
 Турция: Когато сенките от преврата се затварят в присъдите Турция: Когато сенките от преврата се затварят в присъдите
Турски съд осъди упрекнатите ръководители и стотици други, обвинени в присъединяване в несполучливия опит за прелом през лятото на 2016 година Тов...
Но таман в сегашните времена на икономическа рецесия, държавният бюджет незабавно се нуждае от парите, събирани с помощта на алкохолния данък. И по този начин се случва нещо парадоксално: таман страната на Ердоган се трансформира в данъчен пияч, отбелязва иронично Йозел.

Високите цени не отхвърлят турците от алкохола: вместо да спрат да пият ракия, доста от тях са почнали сами да си я създават. Особено Измир се прочу като столица на алкохолните ментета. Това развиване има обаче и тъмна страна: единствено за една седмица през октомври 60 души в Турция починаха в следствие от използването на ментета.
И още едно разследване от неимоверно високите цени на алкохола: турците все по-често се ориентират към контрабанда, а немалка част от незаконно внасяния алкохол идва от България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР