Ако зависеше от ДБ, щеше да има правителство. Подходът, който

...
Ако зависеше от ДБ, щеше да има правителство. Подходът, който
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Президентът има възможност да удължи работата на парламента

Ако зависеше от Демократична България, щеше да има държавно управление. Подходът, който беше определен, докара дотук. Имаше разграничителна линия, тъй че работата се виждаше накъде отива - не към диалози за държавно управление и човек би трябвало да е почтен с хората. Това сподели за " Денят ON AIR " депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров.

Той е на мнение, че няма проблем да се води диалог за бюджет и той ще се състои в пленарната зала.

" Всичко, което се случи - видяхме, че средата към нас е много странна. Актуализацията на бюджета би трябвало да се случи. Хората не би трябвало да се тормозят, само че би трябвало да внимаваме с изборния популизъм сред първо и второ четене ", съобщи той за Bulgaria ON AIR.

Според Димитров президентът има опцията да продължи работата на Народното събрание.

" Не искайте всичко незабавно. Много е значимо в този момент да се тестват всички, с цел да се види кой в действителност желае да прави правосъдна промяна. За всяко рационално нещо ще си стиснем ръцете. Пенсиите се усилват въз основата на прослуженото време ", уточни събеседникът.

По думите на Мартин Димитров Демократична България ще поддържа актуализацията на пенсиите.

" Могат да ни убедят в дадена теза според от причините. Най-рисковите оферти са на ГЕРБ и Движение за права и свободи, там е популизъм главно. Въпросът е да бъде лимитиран. Изборите ще бъдат ноември и това дава опция да се одобри бюджетът през декември. Няма за какво да се плашат хората, ще има пари и за пенсии, за ограничения за бизнеса, за Ковид рецесията, за всичко ", изясни още той.

" Септември служебният кабинет би трябвало да внесе Плана за развиване, с цел да нямаме огромно забавяне. Призивът ми е в сегашния месец да се изчистят противоречивите въпроси и той да се внесе. Истината е, че ГЕРБ са търсили неговото закъснение и не са желали да го внесат ", акцентира Мартин Димитров.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР