Ако започнете деня си, като изпиете чаша чиста топла вода,

...
Ако започнете деня си, като изпиете чаша чиста топла вода,
Коментари Харесай

Какви са ползите от пиенето на топла вода?

Ако започнете деня си, като изпиете чаша чиста топла вода, мастните натрупвания и токсините, циркулиращи в кръвта, се отстраняват от тялото

Може да ви помогне при запушването на носа/гърлото, да облекчите запека и да подобрите храносмилането. Това е лесна тактичност, с цел да засилите метаболизма си, да отслабнете и бързо да намалите холестерола, поучава

Водата е в действителност еликсирът на живота! До шестдесет % от тялото ви е водата, която играе роля във всичко - от храносмилането и усвояването на хранителни субстанции, до екскрецията.

Но проучванията демонстрират, че топлата вода може да извлече тези изгоди до няколко равнища.

Край с натрупването на слуз

Проведено е изследване за резултата на топлата вода, студената вода и потреблението на пилешка чорба. Вижда се, че топлите питиета понижават натрупването на слуз в носа, гърлото и стомашно-чревния тракт, като понижават възможностите за напредък на вируси или бактерии на тези места. Пиенето на гореща вода спомага за възстановяване на скоростта на носната слуз.

Засилва храносмилането

Топлата вода може да има лек вазодилататорен резултат, т.е. предизвиква разширение на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане; това, от своя страна, усъвършенства храносмилането. Тъй като температурата на стомаха ви нормално е висока, пиенето на топла напитка дружно с храната ви оказва помощ да разградите храната по-лесно.

Проучване откри, че пиенето на топла вода оказва помощ на хората с нарушавания на подвижността на хранопровода. Състоянието ви кара да регургитирате храната и затруднява преглъщането, а това може да се реши с не студена, само че гореща вода. Топлата вода може да улесни преглъщането за някои хора.

Подсилва метаболизма

Пиенето на топла вода може да увеличи телесната температура, което усилва скоростта на метаболизма ви. Освен това оказва помощ на бъбреците и стомашно-чревния тракт да правят по-добра работа. Това е добра вест за всеки, който се надява да ускори метаболизма си или да отслабне.

Водата е наслаждение сама по себе си

Топлата вода не е потребна единствено при болки в гърлото или в зимен ден. Както се оказва, това в действителност може да ви накара да се чувствате добре когато и да е! Когато пиете гореща вода, рецепторите в устата, гърлото, червата и стомаха подтикват центъра на наслаждение в мозъка.

Знаете ли, че самото държане на топла напитка в ръцете ви може да ви направи по-приятелски надъхан човек?

Повечето от нас естествено жадуват за комфорта на топлата напитка заран. Теорията е, че мозъкът ни обработва топлота в същата област, която обработва нашите преценки за други хора. Затова държането на топла напитка може да ви накара да мислите, че другите хора са „ по-топли “.

Облекчава запека

Хомеопатията предлага да се пие топла вода за всеки, който има проблеми със запека. Също по този начин се предлага прибавяне на мед или лимон към топлата вода, с цел да облекчите запека. Британската хомеопатична асоциация предлага да изпиете чаша топла вода незабавно щом се разсъните, преди да закусите - на гладен корем.

Почиства и пречиства кръвта ви

Аюрведа, въпреки това, ви поучава да започнете деня си с пиянство на топла вода, която е била държана в меден съд за една нощ. Предполага се, че това ще помогне за филтриране на кръвта и унищожаване на отпадъците. Медта има охлаждащ резултат върху черния дроб, а също по този начин има свойства срещу стареене.

Освен това оказва помощ на тялото да остане хидратирано и да отделя отпадни артикули. Смята се, че загряването на вода форсира всички телесни процеси.

Борба с проблемите със затлъстяването и холестерола

Чаша гореща вода, смесена с чаена лъжичка сок от лайм и чаена лъжичка мед, призната заран, се смята за потребна битка със затлъстяването и холестерола.

Традиционната китайска медицина също се застъпва за пиенето на топла вода за възстановяване на храносмилането и поддържане на червата здрави. Вярват, че топлата вода също може да помогне за разграждането на мазнините в храната ви и да ви поддържа слаби.

За да консумирате топла вода по обичайния метод, дръжте една бутилка гореща вода на разположение през целия ден, като я заливате с чаени листа и пиете сред храненията и когато огладнеете. Не я пийте незабавно след хранене - изчакайте да мине малко време за най-хубави резултати.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР