Ако Западът достави самолети F-16 на Киев, Русия ще ги

...
Ако Западът достави самолети F-16 на Киев, Русия ще ги
Коментари Харесай

Песков: Русия ще унищожи всеки F-16 на територията на Украйна

" Ако Западът достави самолети F-16 на Киев, Русия ще ги унищожи на територията на Украйна, както и друга военна техника ".

 

Това е декларирал прессекретарят на президента на Руската федерация, Дмитрий Песков, отговаряйки на въпрос за опцията за удари против " украинските " F-16, в случай че те са основани на територията на други страни, цитира ТАСС.

" Не, те отново ще работят на територията на Украйна “, е прецизирал представителят на Кремъл.

 

" Ако работят на територията на Украйна, те ще подлежат на заличаване, както и всяка друга задгранична военна техника ", е обяснил представителят на Кремъл. " Говорим за територията на Украйна ", е добавил той.

По-рано, на пленарната сесия на Петербургския интернационален стопански конгрес, съветският президент, Владимир Путин, увери, че F-16, в случай че се появят в украинските въоръжени сили, ще " изгорят “ по същия метод като немските танкове Leopard.

 

В същото време президентът на Русия е подчертал, че в случай че изтребителите, доставени на Киев, ще бъдат ситуирани във въздушни бази отвън Украйна, само че ще бъдат употребявани в бойни дейности, тогава съветската страна ще би трябвало да намерения по какъв начин и къде да удари тези оръжия.

Обсъждане на доставките

На 21 май президентът на Съединени американски щати, Джо Байдън, разгласи на конференция след срещата на Г-7 в Хирошима, че Западът ще стартира да образова украински водачи да летят на изтребители от четвърто потомство, в това число F-16. В същото време съветникът на президента на Съединени американски щати по въпросите на националната сигурност, Джейк Съливан, съобщи, че Вашингтон ще разиска със сътрудниците си през идващите месеци кои страни ще трансферират самолети F-16 на Киев.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин уточни на 25 май, че обединението за образование на украински водачи за потребление на F-16 ще бъде ръководена от Дания и Нидерландия.

Съветникът на министъра на защитата на Украйна Юрий Сак означи, че Киев чака да получи от западните страни от 40 до 50 изтребителя F-16.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР