Ако зададете в Google въпроса Какво се счита за висока

...
Ако зададете в Google въпроса Какво се счита за висока
Коментари Харесай

Няколко компании с висока дивидентна доходност

Ако зададете в Гугъл въпроса " Какво се смята за висока дивидентна рентабилност? ", то ще получите повече от 65 милиона резултати. Това е по този начин, тъй като доста вложители са в търсене на акции с висок дял, които да купуват.

Според проучване на Ѕtаndаrd & Рооr " ѕ, изплащащите дял компании са генерирали приход за вложителите 22 пъти по-висок от този, генериран от фирмите не изплащащи дял за интервала сред 1972 и 2014-та година (с отчитане на изплатения дивидент).

Експертите обаче предлагат на вложителите да се концентрират освен високата дивидентна рентабилност сега, само че и върху историята на повишение на дивидента. Защото постоянно високата моментна рентабилност може да е породена от някакъв проблем с бизнеса, който да е намалил цената на акциите на компанията.

И по този начин - какво си приема за висока дивидентна рентабилност (размера на дивидента разграничен на цената на акцията в процентно изражение)? Доходност от 1%, 3%, 4, или 5%? Истината е, че няма строго предписание. И въпреки всичко - множеството вложители несъмнено биха сложили някаква психическа цифра, като да вземем за пример 5%.

Сега ще погледна към няколко дивидентни компании, които се отличават с висока дивидентна рентабилност - от над 5%, като данните са с чист осведомителен темперамент и никога не трябва да се одобряват, като съвет за покупка, или продажба на скъпи бумаги.

BP (BP)

Този петролен конгломерат измина дълъг път от петролния разлив през 2010-та година. Акциите й обаче не са се възстановили изцяло. И това дава дивидентна рентабилност за вложителите, в размер на великодушните 5.6%.

Компанията е изплащала дял 33 поредни тримесечия, започвайки с дял от 42 цента през първото тримесечие на 2010-та година. С заплащането си на дял през септември, BP го увеличи до 0.6150 $ на акция.

Инвеститорите е добре да имат поради и прогнозата на компанията, че свободния й паричен поток ще нарасне от 1.8 милиарда $ до 24 милиарда $ до 2021 година. Тази прогноза се основава на цена на петрола от 55 $ за барел.

През фискалната 2018 година BP завърши годината със 7.8 милиарда $ в свободен паричен поток. Сега тя се чака да генерира сред 14-15 милиарда $ свободен паричен поток до 2021 година

Icahn Enterprises (IEP)

Обичан и ненавиждан, спореният Карл Айкан сигурно знае по какъв начин да печели пари за своите вложители, а Icahn Enterprises (NYSE: IEP) е идната компания в листата на високодивидентните компании.

От началото на годината IEP има обща възвращаемост от 29%. През последните 15 години общата възвращаемост на компанията на Айкан е 14.8%, като към 43% от тези облаги са от дивиденти.

Понастоящем дивидентната рентабилност на фонда е в размер на изключителните 10.75%, като при последния тримесечен дял, той бе нараснал с 11.3% до 2 $ на акция, платим през април.

Последните две фискални години са положителни за акционерите на IEP. През 2018 година чистата стойност на активи на Icahn Enterprises се усили с 3.7% до 8.2 милиарда $. Това може и да не наподобява доста, само че в случай че вършиме това поредно в продължение на десетилетие ще видите с какъв брой ще се покачат вложенията Ви!

През 2018 година капиталовият фонд на Icahn означи облага за акционерите си от 7.8% за годината, когато множеството хедж фондове означиха загуби, а необятният показател S&P 500 означи значителен спад.

Brookfield Property Partners (BPY)

Brookfield Property Partners влага в недвижими парцели. Независимо дали приказваме за офиси, за самостоятелни жилища, за многофамилни къщи, за хранилища, за студентски общежития или различен вид парцели, в случай че има рентабилност, то тези парцели най-вероятно са в портфейлния микс на BPY.

Brookfield усили тримесечния си дял през четвъртото тримесечие на предходната година с 5% до 1.32 $ на акция на годишна база, което се показва в 6.6% дивидентна рентабилност.

BPY е обвързвана и с Brookfield Asset Management, която има 52% от компанията.

Cedar Fair (FUN)

Кой може да устои на акция с тикер FUN? Cedar Fair обезпечава развлечение както за деца, по този начин и за възрастни от 1870 година. Въпреки това, тя не е била обществена до 1987-ма година.

Инвестирани 10 000 $ в общественото й предложение тогава, биха коствали към 875 000 $ през днешния ден.

Първият увеселителен парк на компанията е бил в Охайо. Оттогава са добавени още 10 увеселителни парка, два открити водни парка, един закрит воден парк и четири хотела.

Цялата система посреща близо 26 милиона посетители всяка година, генерирайки повече от 1.3 милиарда $ годишни доходи. Средният посетител харчи приблизително 48 $ в някой от нейните паркове.

Cedar Fair изплаща по-голямата част от облагите си без налози на своите притежатели на дялове. Тъй като става обществен, той изплаща над 2.6 милиарда $ на притежателите на дялове.

Cedar Fair може и да не усили приходите си с двуцифрени стойности, само че дивидентната му рентабилност от 6.8% радва актуалните й акционери.

BCE (BCE)

Компанията BCE може най-добре да бъде разказана, като канадска версия на AT&T.

Най-голямата компания за връзки в Канада, BCE генерира 53% от годишните си доходи от своя кабелен бизнес, който включва широколентов интеренет, транспорт на телевизия и глас, 36% от безжичните мрежи, а останалите 11% от Bell Media.

Неговият медиен бизнес включва 30 телевизионни станции, 30 профилирани мрежи, четири платени телевизионни канала, 109 радиостанции и повече от 200 уеб страницата.

През 2018 година компанията усили свободния паричен поток с 4.4% до 3.57 милиарда канадски $. BCE има за цел да изплаща сред 65% и 75% от своя свободен паричен поток годишно.

През 2018 година тя е изплатила на акционерите си 2.68 милиарда канадски $ под формата на дял, което е с 6.6% повече от година по-рано. Понастоящем дивидентната рентабилност на канадската компания е 5.07%, което е със 140 базисни пункта под тази на AT&T.

Дългосрочният й дълг обаче е единствено 19.8 милиарда $, или по-малко от 10% от този на щатския й съперник.

Компанията продъжава да се счита за една от най-безопасните компании с висока дивидентна рентабилност.

Ford (F)

Щатският производител на коли Ford се отличава с дивидентна рентабилност от 5.7%. Не си мислете обаче, че това не е обвързвано със съществени опасности. Търговската война сред Съединени американски щати и Китай, може съществено да " дерайлира " бизнеса на компанията. А поради на високата задлъжнялост на компанията, всяко покачване на лихвите от страна на Фед, би могло да й се отрази извънредно неподходящо по връзки на изплащания дял.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на акции
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР