Ако зададете този въпрос на гумаджии, то болшинството от тях

...
Ако зададете този въпрос на гумаджии, то болшинството от тях
Коментари Харесай

Балон на гумата: Може ли да се поправи?

Ако зададете този въпрос на гумаджии, то болшинството от тях ще ви кажат, че ще отстранят казуса и това видимо ще е по този начин, само че единствено видимо. Т.нар. " балон " на автомобилната гума се появява, като разследване от лек пътен случай - дупка в асфалта, удар на гумата в бордюр и още ред сходни обстановки, които за жалост по нашите пътища са повече от милиард. Пристрастяването на автомобилните производители към все по-нископрофилни гуми също е проблем, тъй като при такива гуми вероятността от появяването на " балон ", провокиран от дупка е надалеч по-голяма.

Трябва да знаете, че макар видимо простата структура на една автомобилна гума, тя съставлява комплицирано инженерно произведение. Съставена е от голям брой разнообразни пластове гума, в които е вплетена комплицирана структура от метал и здрави нишки. При попадането на автомобил в дупка с по-остри ръбове по края, притискането на гумата сред въпросния борд и този на джантата провокира разкъсвания навътре в гумата. Когато повредите са в металните влакна и в така наречен платно, за здравината и целостта на гумата остават да дават отговор единствено някои от пластовете гума. А те не са задоволителни.

При вулканизиране на гумата и по-точно на въпросното издуване, там се наслагва по-голямо количество каучук и издутината изчезва, само че това никога не оправя проблем. Разкъсаните гореспоменати " черва " не се възвръщат. Водачът, а неведнъж и неговите близки седят на " бомба със закъснител ", която може да гръмне в най-неподходящия миг и да аргументи вреди, даже и такива с летален край. За това съветът ни е, при поява на " балон " на гумата - сменете я. Колкото и да е неприятна интервенцията, изключително във финансов проект, това може да избави живота ви.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР