Ако забележите чести незначителни повреди на сравнително нова кола, ръжда

...
Ако забележите чести незначителни повреди на сравнително нова кола, ръжда
Коментари Харесай

Видите ли това - време е за смяна на автомобила

Ако забележите чести незначителни повреди на относително нова кола, наслойка по ламарината или по елементи от мотора, или нарастване на разхода на гориво, значи е време да продадете колата си. Това е съветът на Максим Рязанов , механически шеф на дилърска мрежа за коли, написа ТАСС.

Той съпоставя коли, създадени в Корея, Русия и Китай, с коли от Съединени американски щати, Япония и Европа. Личните му любимци са японските марки коли.
 По-скъпи екостикери за колите при годишен механически обзор от 12-ти юли По-скъпи екостикери за колите при годишен механически обзор от 12-ти юли
От този понеделник, 12-ти юли, всеки водач, който минава механически обзор за автомобила си, ще получава нов тип екостикер за техниче...

" Понякога е по-целесъобразно да продадете тригодишната си фамилна кола, и да купите друга с по-утвърдена марка, на възраст до 5-7 години. Така че, в случай че би трябвало да похарчите повече от 300-400 лв. за ремонт на кола на всеки 10 хиляди изминати километра, си коства да си купите използвана кола, която е по -стара, само че по -надеждна “, - счита специалистът.

Според Рязанов през първата година на приложимост всеобщо създаваните коли от клас В и С поевтиняват приблизително с 10%, а след три години - с 40%. Ситуацията с премиум марките е друга: те губят 30% в цената незабавно след покупката, а след три години - към този момент половината от първичната цена. В същото време поражда един колорит: след 5 години употреба такава кола с пробег не повече от 110 хиляди километра стопира да пада в цената и може да бъде продадена за 95% от цената на покупката си.

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР