Ако забележите, че двигателят на вашия автомобил започне да гори

Ако забележите, че двигателят на вашия автомобил започне да гори ...

Двигателят харчи масло: Причините.Ако забележите, че двигателят на вашия автомобил започне да "гори" повече масло, то това е явен признак за неизправност по агрегата. Причините могат да бъдат много, но сега ще ви разкажем за най-често срещаните.

Първата причина в нашия списък е некачествената смазка. Ако не сте уверен в качествата на маслото, което сте налели в мотора, то пробвайте да го смените с друго. Смазочната течност трябва да отговаря на предписанията на производителя и да не е "менте".

Повишеното износване на цилиндрово буталната група също оказва влияние на разхода на масло. Ако проблемът е такъв, то трябва да забележите синкав дим, излизащ от ауспуха при понижаване на компресията. Тук нещата опират до по-капитален ремонт.

Ако разходът на масло е придружен от синкав дим, увеличен разход на гориво и забележимо намаляване на мощността на двигателя, то най-вероятно проблемът е свързан със сегментите. В сервизите отстраняват проблема със специално почистване, "продухване" на високи обороти и ако това не помогне - следва смяна на сегментите.

Има случаи и на т.нар. неравномерен разход на масло. Ако при активна извънградска езда не забелязвате повишен разход на масло, но в града той е съществено по-голям, то този проблем най-вероятно е свързан с гумичките на клапаните - сменете ги.

Повишеният разход на масло може да е свързан и с неизправност в системата за вентилация на картера. Тогава се наблюдава отчетлив нагар, спад на компресията и бързо зацапване на маслото. Отстраняването на проблема е сравнително просто и е свързано с промиване на системата.

Един от сериозните проблеми при загубата на масло е тогава, когато смазката се смесва с охладителната течност. Ако забележите промяна в консистенцията на антифриза, то проблемът най-вероятно е свързан с гарнитура на главата. Самата тя не е скъпа, но трябва задължително шлайфане на главата и замяната на гарнитурата с нова.

И накрая, разходът на масло може да е свързан с различни утечки. Трябва да обръщате внимание на асфалта под колата и ако забележите малки локвички, то трябва да разберете от къде система изпуска смазочна течност./ fakti.bg

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
-->-->-->-->``
рекламаКоментариКоментирай чрез FacebookЗа да пишете коментари, моля регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``

Източник: petel.bg